Skip to content
Fotocredit: Groene Meent

De Groene Kamer is geopend!

29 september 20213 minute read

Sinds zaterdag 25 september kan heel Wassenaar terecht in de Groene Kamer voor inspiratie en informatie over duurzaam leven. De Groene Kamer bevindt zich in Bibliotheek Wassenaar. Het is een samenwerking van Bibliotheek Wassenaar en bewonersinitiatief De Groene Meent.

De Groene Kamer werd afgelopen zaterdag op feestelijke wijze geopend door wethouder Ritske Bloemendaal. Hij zei hierbij: “De Groene Kamer is echt een super initiatief van de Groene Meent en de bibliotheek! Ik ben trots dat ik samen met Klaas Gravesteijn en de 8-jarige Isabella het lint mocht doorknippen om de kamer te openen. De SDG-tentoonstelling in het centrum vind ik overigens ook een groot succes!”

De wethouder opende de kamer samen met Klaas Gravesteijn, directeur van de Vereniging Openbare Bibliotheken. “Bibliotheken zijn veel meer dan een plek waar je alleen boeken kunt lenen”, zo zei hij. “Het is een plek die ruimte biedt voor zelfontwikkeling. En bibliotheken zijn zelf een mooi voorbeeld van de deeleconomie.” Mariska Koning, directeur Bibliotheek Wassenaar vult aan: ”Wij willen met onze bibliotheek de huiskamer van Wassenaar zijn. Een Groene Kamer past daar dan heel goed bij. En het leuke is dat we hier een primeur in Nederland mee hebben! Daar zijn we trots op.”

De opening van de Groene Kamer was op Sustainable Development Goals-dag (SDG-dag), de dag dat er wereldwijd extra aandacht is voor deze doelen. Deze doelen zijn door de Verenigde Naties vastgesteld en ook Nederland heeft gezegd deze doelen in 2030 te willen halen. Speciaal voor de opening van de Groene kamer kwam de SDG-bus van SDG Nederland langs. Want ook vanuit SDG Nederland is men heel enthousiast over dit Wassenaarse initiatief.

Naast de opening van de Groene Kamer, besteedde Wassenaar aandacht aan de SDG-doelen met de opening van een fototentoonstelling. Met deze tentoonstelling worden Wassenaarse initiatieven die bijdragen aan het behalen van de SDG’s in het zonnetje gezet. De fototentoonstelling is nog tot 9 oktober te bekijken in de Langstraat en de Van Hogendorpstraat. Ook konden mensen afgelopen zaterdag nader kennis maken met de SDG’s bij de stand van De Groene Meent in de Langstraat. Hier kon iedereen een duurzame wens voor Wassenaar opschrijven. Deze wensen hangen nu in de Groene Kamer, waar iedereen zijn eigen wens eraan toe kan voegen.

Meer weten over de stappen die je kunt zetten om duurzamer of bewuster te leven? Kom langs in de Groene Kamer kijk op de website van de Groene Meent of kom naar de film “2040”. De filmmaker toont hierin hoe de wereld eruit kan zien in 2040 als we nu gaan werken met beschikbare oplossingen om onze planeet te verbeteren. Op donderdag 7 oktober om 20.00 uur vertoont de Groene Meent deze film in de filmzaal in Bibliotheek Wassenaar. Kaarten zijn te koop via www.groenemeent.nl.

 

Tags

Duurzaam DoenGroene KamerGroene Meent
Gerelateerde artikelen
Back To Top