Skip to content

GroenLinks Wassenaar doet mee met Global Goals Action Day

29 september 20212 minute read

Afgelopen zaterdag 25 september was het wereldwijd Global Goals Action Day. Deze dag heeft als doel om de zeventien SDG’s (Sustainable Development Goals) onder de aandacht te brengen. Deze zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 opgesteld en lopen tot 2030 en zijn een kompas voor het inrichten en bereiken van een duurzame wereld.

Sinds 25 september 2019 is onze gemeente ook een Global Goals-gemeente. Ter gelegenheid van de Global Goals Action Day heeft inwonersinitiatief Groene Meent een bijzondere fototentoonstelling georganiseerd. Deze fototentoonstelling is tot 9 oktober te zien in de Langstraat en de van Hogendorpstraat waarbij Wassenaarders of Wassenaarse initiatieven zoals bijvoorbeeld Samen Slim Rijden-Wassenaar (elektrische deelauto’s) of Trash & Treasures (buurtactie hergebruiken van spullen) zijn gefotografeerd en verbonden aan een duurzame ontwikkelingsdoel. Leuk weetje is dat inwonersinitiatief Groene Meent is ontstaan na het zien van de documentaire Normal Is Over 1.1.

Deze filmavond was door GroenLinks Wassenaar georganiseerd en na het zien van deze documentaire voelde iedereen de urgentie om in actie te komen. Mooi om te zien hoe Groene Meent een prominente rol in Wassenaar speelt als het gaat om duurzame acties en het organiseren van de Global Goals Action Day.
Welke structurele veranderingen hebben we nodig op weg naar een duurzaam 2030? Voor GroenLinks Wassenaar zijn alle doelen even belangrijk want alle doelen zijn met elkaar verbonden.

Doel # 11 – duurzame steden en gemeenschappen – is in het bijzonder belangrijk voor hoe we in de toekomst in Wassenaar gaan bouwen. Wij vinden het belangrijk dat klimaat adaptief en natuur inclusief bouwen een onderdeel moet zijn van ruimtelijk beleid. Klimaat adaptief en natuur inclusief bouwen houdt in dat je rekening houdt met behoud en ontwikkeling van biodiversiteit, met meer oog voor groen en ruimte voor water in de bebouwde omgeving. Het is een nieuwe manier van bouwen waardoor gebouwen/ woningen klimaatbestendig zijn en voorkom je in de toekomst schade en dure herstelmaatregelen. Ook de biodiversiteit wordt verbeterd en creëer je zo een gezonde woonomgeving.

Kijk voor meer duurzame activiteiten op www.groenemeent.nl.
Meer weten en meedoen met GroenLinks Wassenaar, stuur ons een mailtje naar susanneglwassenaar@gmail.com
Bestuur GroenLinks Wassenaar

 

Tags

GemeenteraadGroen LinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top