Skip to content
Fotocredit: Celine van Amstel

Nederlandse kust in teken van langste kitesurftocht ter wereld

30 september 20212 minute read

Vandaag, op donderdag 30 september vindt de vierde editie van kitesurfmarathon Hoek tot Helder plaats. Een 130 kilometer lange strijd langs de Nederlandse westkust, waarbij honderden fanatieke kitesurfers de onstuimige Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Op dit moment staat de teller al op ruim 550 duizend euro.

Bekende gezichten op het water
Onder de deelnemers zijn onder andere oud-schaatser Mark Tuitert en kite pro’s Kevin Langeree en Lasse Walker. Ook Beau van Erven Dorens werkte zich de afgelopen maanden in het zweet voor de kitesurfmarathon. Hij is vastbesloten om het beter te doen dan vorige editie, toen hij in Katwijk moest afhaken: “Ik kijk ernaar uit om te finishen in Den Helder. Dat zou echt een persoonlijke overwinning zijn. Maar natuurlijk is de bijdrage aan de Hartstichting voor mij net zo belangrijk.”

Honderden kites kleuren Nederlandse kust
Hoek tot Helder is in no-time uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Dit jaar kiten zo’n 450 fanatiekelingen op één dag van Hoek van Holland naar Den Helder. De tocht start om 07.00 uur in Hoek van Holland. Met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die in één dag wordt afgelegd. Netto leggen deelnemers zelfs tot wel 200 km af.

Recordbedrag voor Hartstichting
Via Stichting Kite 4 Charity wordt elk jaar geld ingezameld voor de Hartstichting. Dit jaar doneerden deelnemers, sponsoren en kitefans samen al meer dan 550 duizend euro. Een nieuw record voor de organisatie. De volledige opbrengst van de afgelopen edities ging naar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er al meerdere levens gered met de AED’s die met dank aan Kite 4 Charity langs de Nederlandse kust werden geplaatst.

Hugo de Koning, kitefanaat en mede-eigenaar van hoofdsponsor YoungCapital kan niet wachten om het water weer in te gaan: “Net als bij de Elfstedentocht zijn we super afhankelijk van het weer. Pas 48 uur van tevoren weten we of het event door kan gaan. Nu we die GO hebben, staan we klaar om te knallen voor het goede doel!”

Route en regels
Tijdens de tocht komen kiters langs de stranden van Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en Den Helder. Het event is georganiseerd in samenspraak met alle gemeenten langs de route. De organisatie houdt zich uiteraard aan de actuele coronaregels, en vraagt bezoekers op de stranden om hetzelfde te doen. Meer informatie over het event, de deelnemers en doneren op hoektothelder.nl

Tags

donerenHartstichtingHoektotHelderKitesurfenKitesurfmarathon
Gerelateerde artikelen
Back To Top