Skip to content

Wassenaarse Vrijwilligersprijzen

8 oktober 20212 minute read

Maaike Bellekom, een van de winnaars van de Heldenprijs van 2020, in gesprek met Ingrid Römer (jurylid 2021) “Heel vereerd voelde ik me”, zegt Maaike, “ik had totaal niet verwacht dat ik iets zou krijgen. Eigenlijk wist ik ook helemaal niet dat er een prijs was voor vrijwilligerswerk.” Maaike Bellekom is verpleegkundige in opleiding. Zij zou in
haar eerste jaar gaan starten met stage lopen, toen Corona roet in het eten gooide. Maaike bedacht dat mensen in zorginstellingen wel wat aandacht konden gebruiken.

Creatief als zij is, verzamelde zij flessen en beschilderde deze. Die kleurrijke verrassingen bracht zij met een bloemetje naar diverse bewoners in zorginstellingen. “Ik heb dat
gedaan om mensen blij te maken. Dat geeft mij ook een heel goed gevoel.” Inmiddels is Maaike gelukkig al weer een hele tijd druk met haar stage, school en werkt zij in het weekend bij een dementerende heer. “Ik heb nu geen tijd meer voor mijn project van vorig jaar, maar ik zie bij mijn stage in de GGZ-zorg dat mensen al heel erg geholpen zijn met een kwartiertje wandelen bijvoorbeeld. Eenzame en sombere mensen zijn echt heel blij als een vrijwilliger een spelletje wil doen of even op stap gaat met hen. En nogmaals: het geeft je als vrijwilliger ook een goed gevoel.” Als Maaike weer wat meer tijd heeft, wil ze graag bij haar vorige stageplaats proberen iets te doen voor de bewoners daar.

Jongeren tussen 18 en 30 jaar zijn dit jaar een van de groepen, die de jury graag genomineerd ziet voor een prijs. Maaike is een mooi voorbeeld, maar we weten zeker dat er meer jonge mensen actief zijn als vrijwilliger in Wassenaar en het verdienen in het zonnetje te worden gezet.

Meer info en aanmeldformulier op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

VCWVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligersprijzen 2021Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top