Skip to content
Fotocredit: Ministerie van Beeld

Jubileumshow Sjaak Bral – 25 jaar op de planken – laatste kaarten

11 oktober 20212 minute read

Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: “Niets menselijks is mij vreemd”.

Sjaak Bral begint zijn carrière in 1992, na een turbulent optreden in het Veronica-programma RUR en een spraakmakend interview in het radioprogramma ‘De Avondspits’. Al snel blijken zijn talent en humor perfect in het theater te passen, waar Sjaak binnen twee jaar een succesvol stand-up comedian wordt. Het podium is de plek waar hij zich voor het eerst in zijn leven op zijn plaats voelt. “Ik sta liever in het theater dan dat ik thuis ben”. Het smaakt naar meer en een solovoorstelling als cabaretier blijkt een logische stap. Sjaak beweegt zich daarbij op geheel eigen wijze door het theaterlandschap, niet gehinderd door enige voorkennis of de tirannie van aangeleerde wetmatigheden.
Na talloze theaterprogramma’s en achttien oudejaarsconferences is inmiddels overduidelijk dat het publiek hem omarmt. Recensenten zijn vaak in complete verwarring – maar loven zijn eigenzinnige talent.

‘Sjaak Bral heeft een weergaloze humor, die een zin later al kan omslaan in een serieuze opmerking die je even uit het lood slaat. Hij kan autoriteiten of wie daarvoor door wil gaan vlijmscherp op de hak nemen en schroomt – zoals het bij het vrije woord hoort – de stevige belediging niet. Maar het heeft altijd inhoud. Als criticaster van de huidige tijdgeest heeft hij een authentiek stem. Sjaak is een emotionele man met compassie; onder al die lagen humor zit een mening die er toe doet.’ – Peter ter Horst, hoofdredacteur Intermediair.

Zaterdag 16 oktober komt Sjaak weer brallen in Wassenaar, waar hij al jaren een vast plek heeft in Theater Warenar met zijn try-outs voor de Oudejaarsconference. Vorig jaar hebben we hem helaas moeten missen, maar nu zijn #jubileumshow! En dan ook nog over 2021… Dat wordt wat.
De laatste kaarten staan nu in de verkoop. En je kunt meteen een borrelhapje bestellen – het Warenar Kwartiertje. Tot zaterdag! Tot Sjaak.

Voorstelling: Zaterdag 16 oktober | 20.15 uur | Kaarten à € 20,50

Online: www.warenar.nl/programma
Kassa open 070 511 8382 maandag en woensdag tussen 10 en 14 u

2122 Sjaak Bral f Vaarwel2021 visual rgb A4

Tags

JubileumshowLaatste kaartenSjaak BralTheater WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top