Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Positieve gebaren in onze parken, die een glimlach op de lippen toveren

13 oktober 20212 minute read

Temidden van alle narigheid, die ons bereikt via kranten, televisie en social media vergeten we wel eens, dat er altijd weer mensen zijn, die in plaats van overal tegen te protesteren, proberen positiviteit te brengen in onze wereld.

Zij proberen anderen een hart onder de riem te steken of een glimlach op de lippen te toveren. Hun vaak hele kleine gebaren kunnen van grote betekenis zijn in het leven van een ander. Zo zijn mensen in de lock-down periode begonnen met het beschilderen van steentjes, die zij overal en nergens neerleggen. De vaak mooie kunstwerkjes zijn een cadeautje voor de vinder, die het mag behouden of het weer op een andere plaats mag neerleggen om er iemand anders blij mee te maken.

Sinds een tijdje hangt het ‘bloemenvrouwtje’ gehaakte vergeet-mij- nietjes op in parken en bossen. Onlangs vond één van onze lezeressen zo’n vergeet-mij-nietje in Park de Paauw. Het bloemenvrouwtje vraagt in een bijgevoegde tekst om de glimlach, die zij hiermee brengt, door te geven aan iemand, die eenzaam is. Door het bloemenvrouwtje een berichtje te sturen, geeft zij een adres door van iemand, die blij gemaakt kan worden met een kaartje of een leuk berichtje: www.doneeractie.nl/help-het-bloemenvrouwtje/-45901

Meer over de beschilderde steentjes is te vinden op www.kei-tof.nl Dit soort initiatieven maakt onze wereld steeds weer een stukje mooier.

1ECB8E15 938A 4341 ACF9 22B01CC81284

 

 464F7AAA 4B4E 4548 8BDB C244DC2A2A9D

 

 

Tags

BloemenvrouwtjeKei tofPark de PaauwPositviteitWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top