Skip to content
Fotocredit: WZK Tri-team

WZK Tri-Team groots aanwezig bij marathon Leiden

13 oktober 20213 minute read

Wat had iedereen er lang op gewacht; er leek geen eind te komen aan al die wedstrijdloze maanden, maar toen kwam dan eindelijk het ‘sein veilig’: de marathon van Leiden ging door! Opgetogen schreven nog een heleboel Tri-Teamers zich in voor de halve of de 10, sommigen hadden het al wat langer met potlood in hun agenda staan. Sinds de heropening van de trainingsfaciliteiten van WZK Tri-Team (elke dinsdag- en donderdagavond vanaf de clubruimte van WZK in het Sterrenbad om 19.00 uur), was er naar het weer kunnen lopen van een wedstrijd toe getraind, al wist niemand met zekerheid te zeggenm wanneer dit doel precies werkelijkheid kon worden.

Afgelopen zondag 10 oktober was het dan eindelijk waar: een grote groep WZK Tri-Team leden ging naar Leiden, om onder prachtige weersomstandigheden en dito entourage de marathon van Leiden mee te maken. Er was ingeschreven voor de hele of de halve marathon, of de 10 kilometer. Met een doel in gedachten of gewoon voor de fun en maar zien waar je uitkomt. Voor de zoveelste keer, of voor de eerste keer.

Om 10.00 uur gingen de marathonners van start, waarbij Maarten Bosch en Roald van Borselen het spits afbeten namens Tri-Team. Een uur later ging er een grote groep leden van start, verspreid over een aantal startvakken. Sommigen wisten van begin tot eind bij elkaar te blijven lopen. Anderen liepen in hun eentje, en toch nooit alleen. Genieten van de sfeer, de aanmoediging, de vele WZK Tri-Team supporters die de moeite hadden genomen ergens en vaak meerdere keren langs de kant te gaan staan, en natuurlijk ook familie en vrienden. De vele muzikale aanmoediging van bewoners of het nu was met boombox of drumstel, de muziek die uit boxen van café’s schalde of een fanfare langs de weg, het deed de lopers goed.

Voor sommigen was het bloed, zweet en tranen, voor anderen lekker lopen met een beetje de rem er nog op, ter voorbereiding op andere doelen. Een ding staat vast, de Leiden marathon, die overigens haar 30ste editie vierde, was een succes en met een hele grote vertegenwoordiging van WZK Tri-Team een hele gedenkwaardige!
Ook trainen voor een hardloopdoel? Kom eens sfeer proeven en train mee. Meer informatie op www.tri-team.nl

De uitslagen:

42,2 km
Maarten Bosch 3.38.12
Roald van Borselen 5.06.41

21,1 km:

Benjamin Levi 1.27.37

Andy Heaton 1.32.08
Aniek Honsbeek (pacer) 1.54.05
Dimitri Schellings 1.53.27
Esther Koelman 1.53.29
Fleur Geerlings 1.45.07
Jeroen Mulder 2.11.22
John Gras 2.22.47
May Ling Kuijt-Han 2.17.12
Myriam Gijsbers 153.29
Niels Lodewijk 1.58.55
Peter Grund 1.58.14
Pieter den Edel 1.56.26
Richard de Smit 1.26.05
Ronald Sijsenaar 1.41.24
Tineke Haitsma 1.56.37
Tom Wouters 1.55.15

 

10 km:
Aniek Honsbeek (pacer) 0.49.45
Miranda van der Meer 1.01.24
Mirjam Blokhuizen 1.01.24
Nicolette Talakua 1.01.27
Stephanie Zoetemelk 1.02.44

compilatiefotokrantleidenmarathon

Tags

HardlopenLeiden MarathonUitslagenWassenaarWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top