Skip to content
Fotocredit: Norlandia

Geslaagde 2e editie Buitenspeeldagen

21 oktober 20212 minute read

Dinsdag 19 oktober 2021 is er, na de succesvolle 1e editie van de Buitenspeeldagen waar zo’n 300 kinderen aan deelnamen, een vervolg gekomen op dit mooie initiatief en is een 2e editie georganiseerd waar zo’n 100 kinderen aan hebben deelgenomen. Helaas waren de weergoden ons dit keer iets minder gezind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was wat improviseren en uiteindelijk hebben de kinderen allemaal een mooie, leuke en sportieve dag ondergaan. Deze dag was gratis toegankelijk voor alle kinderen uit de wijk, verenigingen, scholen, kinderopvang etc. en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. De buitenspeeldag is georganiseerd vanuit het sportakkoord: ‘Wassenaar in Beweging’ in samenwerking met W- Boxing, voetbalvereniging Blauw-Zwart, Jeugd & Jongerenwerk Wassenaar en Norlandia Kinderopvang B.V. Het sportakkoord richt zich onder meer op het spelen en bewegen van kinderen, zodat ze een leerzame en zinvolle vrijetijdsbesteding hebben.

Het vervolgdoel van dit traject is om dit soort dagen gedurende 2022 vaker terug te laten komen, waarbij we juist de verbinding met andere organisaties, verenigingen en scholen in de buurt verder willen optimaliseren om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met leuke en vernieuwende sport- en spelactiviteiten, maar ook om zo het bereik te vergroten van kinderen in Wassenaar. Wil je als een organisatie ook een rol spelen hierbij? Neem dan contact op met Kirsten Keij, projectleider uitvoering sport- en preventieakkoord via kkeij@sadwassenaar.nl De buitenspeeldag werd in de ochtend buiten georganiseerd waar er onder meer een stormbaan, een lucht- en springkussen stond opgesteld.

Ook waren er 2 schmink artiesten en was het druk bij het plakken van glittertattoos. In de middag werd er uitgeweken naar de gymzaal (vanwege het aanhoudende slechte weer) waar er bamboe stieken, bungee jump trampoline en voetbal in een panna kooi op het programma stond. Ook andere activiteiten als badminton en hockey waren toegankelijk. In de middag werd er voor verschillende leeftijden door W- Boxing ook 2 gave boksclinics verzorgd die met enthousiasme werd ondergaan. We kijken terug op een leuke en geslaagde dag en op naar de 3e editie!

Tags

Blauw-ZwartBuitenspeeldagenNorlandia KinderopvangSportakkoordStichting Jeugd- & JongerenwerkW-BoxingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top