Skip to content

Vrijzinnig in Wassenaar – programma en activiteiten

23 oktober 20212 minute read

Wat is vrijzinnig in Wassenaar? We zijn een geloofsgemeenschap met een groot hart voor randfiguren en grensgangers. Een plaats waar alle vormen van inspiratie in alle vrijmoedigheid klinken, niets te gek is en elke Godservaring zonder kritisch ‘Ja maar want als’ wordt omarmd. Een plaats waar je zelfs je eigen godsdienst mag ontwerpen, zonder dat er met tien geboden wordt gewapperd. Check onze kalender hieronder. We bieden dit keer nieuwe en oude preken aan. U bent van harte welkom!

KALENDER

Tenzij we dit aangeven is opgave vooraf niet meer nodig. Kerkdiensten en activiteiten zijn ook online te volgen via vrijzinniginwassenaar.nl

Zondag 24 oktober om 10.30 uur – Kerkdienst met Tom Mikkers Kunnen we God kennen? De gedachten hierover gaan uiteen. Valt hierover iets zinnigs te zeggen? Tom Mikkers waagt een poging onder het motto ‘Jongleren over God’.

Zondag 17 oktober om 10:30 u – Kerkdienst met Frank Bosman. In 2011 was cultuurtheoloog dr.Frank Bosman de allereerste Theoloog des Vaderlands. Hij werkte mee aan diverse radio- en tv-programma’s en schreef diverse boeken over de relevantie van theologie zoals ‘God houdt wel van een geintje’, ‘God heeft ook een fiets’ of ‘Jezus, wat zeg jij nu?’

Donderdag 11 november, donderdag 13 januari 2022, donderdag 17 februari 2022, 14 uur -16 uur – Cursus Drie mooie preken. In drie bijeenkomsten zullen drie preken van grote en invloedrijke theologen besproken worden, namelijk van Meester Eckhart, Rudolf Bultmann, en Dietrich Bonhoeffer. Na een korte inleiding op de theologie van de auteurs volgt lezing van de preek en discussie. De cursus wordt begeleid door Bert Bos en Alexander Schimmelpenninck.

Prof.dr. Bert Bos is emeritus-hoogleraar filosofie van de middeleeuwen in Leiden. Hij doceerde over Augustinus en Eckhart. Alexander Schimmelpenninck studeerde wijsbegeerte in Nijmegen en was werkzaam als uitgever bij Wolters Kluwer en Springer Science- Kosten: € 5 per bijeenkomst – Opgave: Alexander Schimmelpenninck, email svdo48@outlook.com

Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Lange Kerkdam 46

2242 BW Wassenaar

aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl

vrijzinniginwassenaar.nl

Tags

kerkdienstenLezingenVrijzinnigen NPB WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top