Ga naar hoofdinhoud

Beschoeiingen langs de Wetering nu al kapot

27 oktober 202143 second read

Het is pas toch zo’n tiental jaren geleden, dat de gemeente Wassenaar de houten beschoeiingen langs de Wetering liet vervangen door kunststof beschoeiingen?
Deze kunststof exemplaren zouden een levensduur van ongeveer 40 jaar moeten hebben. Veel langer dan houten beschoeiingen, die veel meer te lijden hebben van de invloeden van het water.

Het is dan ook opvallend, dat nu al blijkt, dat de beschoeiingen langs de Wetering aan de kant van de Lignestraat over de volle lengte vanaf de brug van het Weteringpark tot aan de brug van de van Cranenburchlaan loslaten. Dit is niet een zijde van de Wetering, waar boten aanmeren en in dit gedeelte van de Wetering wordt doorgaans niet met hoge snelheid gevaren. Het is dan ook op zijn zachtst verwonderlijk, dat deze beschoeiingen het nu al lijken te begeven. Is dit een kwestie van alle waar naar zijn geld?

Tags

BeschoeingWassenaarWetering
Gerelateerde artikelen
Back To Top