Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: politie Wassenaar

Twee verdachten auto-inbraken aangehouden

29 oktober 20212 minute read

In de nacht van 23 op 24 oktober vonden er vier auto-inbraken plaats op verschillende locaties in Wassenaar. Onze collega’s kregen een melding van een oplettende burger. De oplettende burger zag twee personen rondstruinen bij geparkeerde voertuigen.

Direct belde hij 112 en meerdere eenheden snelden naar de locatie van de inbraak aan de Cornelis de Wittstraat. De getuige wist ons direct te wijzen, waar de twee verdachten zich op hielden. Één verdachte(27) kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte(38) had zich in de buurt verstopt, maar werd ook kort daarna aangehouden.

De verdachte had verschillende goederen in zijn bezit tijdens de aanhouding, deze zijn onderzocht. De collega’s troffen verschillende goederen aan zoals een lifehamer, paraplu’s, jassen en meer. Deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Er was een vermoeden dat deze goederen van diefstal afkomstig waren.

Beiden verdachten zijn hierna ingesloten voor verder onderzoek. In de loop van de dag hebben zich vier eigenaren zich bij ons gemeld. Er waren goederen weggenomen en vernielingen gepleegd. Hiervan is direct een aangifte opgenomen. De recherche heeft deze aangiften in onderzoek.

Een autokraker is vaak een gelegenheidsdief. Als u waardevolle spullen zoals een smartphone, laptop of navigatiesysteem in uw auto achterlaat, grijpt een autokraker zijn kans. Laat dus niks in uw auto liggen en doe deze altijd op slot. Ziet u iemand zich verdacht bij auto’s ophouden bel direct 1-1-2. 

Tags

AanhoudingAutoinbrakenPolitie WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top