Skip to content
Fotocredit: Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar

Nederland Leest: Vanaf 1 november gratis af te halen voor leden: De Wandelaar van Adriaan van Dis

31 oktober 20212 minute read

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Leden van de bibliotheek kunnen vanaf 1 november gratis afhalen:

– het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis
– het wandelboekje met twee bijzondere wandelingen door Voorschoten en Wassenaar om zelf ook op pad te gaan.

Centrum voor ontmoeting en gesprek
De bibliotheek is het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens.

Lezen ‘over de grens’
Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan.

› De wandelaar van Adriaan van Dis
“De wandelaar speelt zich af in Parijs in 1924 – een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!”
› Wandelen door eigen dorp

In dit boekje staan twee bijzondere wandelingen door Voorschoten en Wassenaar om zelf ook op pad te gaan. Wil je vaker op pad in onze vorstelijke regio, ga dan naar www.wassenaar-voorschoten.info/ voor meer wandelingen, fietsroutes en uitstapjes.

Wandel in het voorjaar ook mee!
Hoofdpersoon Mulder ontdekt op zijn wandelingen de andere kant van Parijs: naast het toeristische, blanke, welvarende gedeelte zijn er de straten vol mensen met minder kansen en mogelijkheden. Ook in Voorschoten en Wassenaar wonen mensen die hulp nodig hebben van bijvoorbeeld de voedselbank of vluchtelingenwerk. In het voorjaar organiseert de bibliotheek daarom een bijzondere wandeling langs maatschappelijke organisaties, toeristische plekken en initiatieven in eigen dorp. Wil je meedoen, meedenken of helpen bij deze wandeling? In de bibliotheek ligt een formulier klaar als je De wandelaar komt ophalen zodat je op de hoogte blijft van de vervolgactiviteiten.
Obvw.nl/dewandelaar

Tags

BibliotheekNederland leestOBVWVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top