Skip to content
De leeuwen kleuren groen tijdens de Week van Pleegzorg. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Groen licht voor elk kind dat wacht op een pleeggezin

3 november 20212 minute read

Van 3 tot 10 november is het de Week van de Pleegzorg. Met de oproep #groenlicht vragen gemeenten en jeugdhulporganisaties aandacht voor het belang van meer pleegouders. Ook Wassenaar doet mee. Daarom baden de leeuwen bij Raadhuis de Paauw vanaf vandaag in groen licht. Op deze manier wil de gemeente de pleegouders in Wassenaar bedanken voor hun belangrijke bijdrage én aandacht vragen voor de kinderen die nog wachten op een pleeggezin.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Het is heel ingrijpend als een kind uit huis wordt geplaatst, voor het kind én het gezin. Maar als uithuisplaatsing de beste oplossing is, dan is een pleeggezin een prachtige vorm van opvang. Met een stabiel thuis hebben deze kinderen meer kans zich goed te ontwikkelen. Ik vind het fantastisch dat er al zoveel pleegouders zijn voor deze kinderen. Toch zijn er nog steeds kinderen die wachten op groen licht. Namens hen vraag ik u: voelt u ruimte om pleegouder te worden, meld u dan aan bij een van de organisaties. Het geeft niet als u geen ervaring heeft als pleegouder, u wordt goed begeleid en ondersteund.”

Flink tekort aan pleeggezinnen
Op dit moment zijn er in Wassenaar ruim 20 pleeggezinnen. Toch is er nog steeds een tekort en wachten nog veel kinderen op een passend pleeggezin. Met de campagne Openjewereld.nu nodigt Pleegzorg Nederland iedereen uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. In de regio Haaglanden is er behoefte aan 60 nieuwe pleeggezinnen. Er is bijvoorbeeld behoefte aan pleegouders die kunnen inspringen tijdens een crisissituatie en die, zo lang als nodig is, een veilige plek kunnen bieden. Maar bijvoorbeeld ook aan pleegouders die kinderen willen opvangen die al wat ouder zijn, vanaf een jaar of 10.

Pleeggezinnen Wassenaar in het zonnetje
De gemeente heeft pleeggezinnen in Wassenaar uitgenodigd om een familiespel op te halen als dank voor hun inzet. Bent u ook pleegouder maar heeft u de digitale kaart van de gemeente niet ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via 14070 of gemeente@wassenaar.nl. Vermeld duidelijk dat het om de Week van de Pleegzorg gaat. In verband met de privacy kunnen wij alleen de gezinnen bereiken die in beeld zijn van de jeugdzorgaanbieders, waaronder Jeugdformaat, Timon, Horizon, Enver en de William Schrikker Groep.

Meer informatie
Lees meer over het pleegouderschap op www.pleegzorg.nl of www.openjewereld.nu

Fotobijschrift: Wethouder Inge Zweerts de Jong (Jeugd) bij de Wassenaarse leeuwen

Week van de pleegzorg 2021 002

Tags

GemeentePleeggezinnenWassenaarWeek van de Pleegzorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top