Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart en Sporting Leiden delen gemiste kansen en punten eerlijk

5 november 20212 minute read

In de stromende regen hebben thuisploeg Sporting Leiden en het bezoekende Blauw-Zwart afgelopen weekeind hun duel in de derde klasse bekroond met een puntendeling. De 0-0 uitslag lijkt bloedeloos, maar was dat bepaald niet. Sportief, met open vizier de aanval zoekend, togen beide ploegen ten strijde. De Leidenaren hanteerden lange voorzetten naar snelle vleugelspitsen en verrasten daar de ploeg van Lagerberg Verhuisgroep in het eerste deel van de match regelmatig mee. Maar op het glibberige veld bleek op beide benen te blijven staan net zo moeilijk als scoren.

Blauw-Zwart trad in de vertrouwde opstelling aan, met een gelukkig in uitstekende vorm verkerende doelman Landry Njoya. Sporting Leiden leunde iets meer op de snelle uitvallen en de Wassenaarders van trainer Jos van der Helm trachtten hun bekende combinatiespel op de mat te leggen. Maar in de barre regen en windvlagen bleef voor beide ploegen de beslissende laatste pass in de buurt van het strafschopgebied uit. Het is, gezien de moeilijke omstandigheden, niet helemaal eerlijk de namen van alle wederzijdse kansenmissers te noemen.

Kort samengevat kwam het wedstrijdbeeld door nogal wat foute passes en glibberende spelers op het volgende neer: zeker in het laatste deel van de eerste helft en de tweede helft kregen de Blauw-Zwarters van de Lagerberg Verhuisgroep de beste kansen op een doelpunt. De kleumende supporters zagen verdeeld over de wedstrijd vele onbenutte kansen en bloedstollende situaties voor beide doelen. Derhalve zou op aantallen kansrijke kansen Blauw-Zwart een overwinning mogen verwachten, maar eerlijk is eerlijk: Sporting Leiden deed ook op een aantal momenten de enige tientallen meegereisde Wassenaarders sidderen en rillen.

De conclusie is dus gerechtvaardigd dat deze wedstrijd in weersomstandigheden waarin je de hond niet eens zou uitlaten, de brilstand 0-0 eerlijk verdiende. Beide ploegen staan dicht bij elkaar in de middenmoot en dat bleef dus zo.

Morgen komt VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek op de Wassenaarse Schulpwei.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top