Skip to content
Fotocredit: PR

Campagne jongerenwerk over veilig in het verkeer

6 november 20212 minute read

Op 28 oktober heeft het jongerenwerk op zowel het Rijnlands Lyceum als op het Adelbert College een pauzevoorlichting gegeven over veilig deelnemen in het verkeer. Met ondersteuning van Jeugdagent Rosalie van Politie Wassenaar.

We vroegen de leerlingen om aan te geven hoe zij zelf konden zorgen voor veiligheid in het verkeer. Daarnaast moesten ze 3 campagnes opnoemen die bekend zijn over veilig deelnemen aan het verkeer. Voor sommige leerlingen was dit nog wel een lastige opgave. Maar met een klein beetje hulp van de jongerenwerkers en de jeugdagent konden alle jongeren dit invullen. Na het goed invullen kregen zij een setje fietslampjes die zijn gesponsord door Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.

Het jongerenwerk hoopt hiermee dat er heel veel leerlingen zichtbaar op de fiets naar school gaan nu het in de ochtend vaak al donker is en in de avond het vroeg donker wordt. Dus licht aan en gaan!! Het jongerenwerk zal de komende weken ook tijdens de ambulante rondes fietslampjes uitdelen. Mocht je ook nog gratis zo setje fietslampjes willen stuur dan even een mail naar jongerewerkwassenaar@stjjmh.nl. Dit is uiteraard alleen bedoeld voor jongeren.

Door de laagdrempelige insteek van de pauzevoorlichting hebben we een groot bereik, daar leerlingen altijd nieuwsgierig zijn waarvoor het jongerenwerk ditmaal langs komt. Het zorgt onder meer ook voor zichtbaarheid van het jongerenwerk. Doordat het jongerenwerk regelmatig te zien is op scholen is het voor de jongerenwerkers vaak ook makkelijker om de jongeren te benaderen als zij hun tegen komen tijdens een Ambulante ronde buiten of als zij een jongeren gaan coachen. Je bent dan al een bekend gezicht voor de jongeren wat al een bepaald vertrouwen geeft.

Het jongerenwerk blijft ook continue in ontwikkeling en blijft werken aan hun competenties als jongerencoaches. Alle jongerenwerkers zijn momenteel bezig met een meerdaagse training over oplossingsgericht coachen. Daarnaast krijgen alle jongerenwerkers intervisie over Join-Us. Hiermee hopen wij continue in ontwikkeling te blijven om zo goed mogelijk te kunnen blijven aansluiten bij jongeren.

In de week van Respect zal het jongerenwerk ook weer een pauzevoorlichting geven op beide middelbare scholen in het thema Respect.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

 

Tags

PauzevoorlichtingPolitie WassenaarStichting Jeugd- & JongerenwerkVeilig verkeer in WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top