Skip to content

Filosoof en schrijfster Désanne van Brederode komt naar Wassenaar

6 november 202142 second read

Désanne van Brederode houdt voordracht op woensdag 10 november in het Filosofisch Café in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB aan de Lange Kerkdam. In haar betoog staat de vraag centraal waarom de keuze voor het wereldnieuws dat ons bezighoudt selectief is. Al jaren woedt er een vreselijke oorlog in het Midden-Oosten. Waarom zijn Nederlanders hier zo gelaten over? Hoe kan het dat onze betrokkenheid bij al het leed in Syrië en Irak zo gemakkelijk weer van ons afglijdt?

Désanne van Brederode is schrijver, filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpus (1994), Hart in hart (2011), Vallende vorst (2015) en de essaybundel De ziel onder de arm (2013). In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen grond.

Waar: Kerkgebouw – Vrijzinnigen NPB Wassenaar – Lange Kerkdam 46 – Wanneer: woensdag 10 november, aanvang 20.00 uur – Aanmelden: aanmelding@vrijzinniginwassenaar.nl – Toegang: €5,-

Filosofisch Café Désanne van Brederode

Tags

Désanne van BrederodeFilosofisch CaféVrijzinnigen NPB WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top