Skip to content
Fotocredit: Van Woesik

Van Woesik maakt veel mensen blij

6 november 20212 minute read

Vele Wassenaarders bezochten afgelopen zaterdag de kledingbeurs van Scouting Van Woesik. Vele andere Wassenaarders hadden prachtige kleding aangeleverd. Voor een paar euro wisten de bezoekers goede warme kleding en schoenen voor de winter mee naar huis te nemen. Maar ook veel sportieve en vrijetijdskleding voor jong en oud gingen voor slechts een euro van de hand. Buiten op het horecaplein werd de inwendige mens verzorgd.

Voor de kinderen was er een suikerspin, beschikbaar gesteld door de Wassenaarse Oranjevereniging. Het laatste half uur waren asielzoekers uit Duinrell uitgenodigd, zij mochten shoppen en bijdragen voor zover zij dat konden. Restanten kleding zijn na afloop naar het asielzoekerscentrum in Katwijk gebracht. Van Woesik staat voor duurzaamheid en hergebruik, save the earth.

Van Woesik bestaat 60 jaar
Iedere maand is er een leuke activiteit gepland. De fietstocht voor de leden en hun familie was tot in de puntjes voorbereid. Opdrachten uitvoeren, codes verzamelen en de schat zoeken, het beloofde spannend te worden. Helaas gooide het slechte weer afgelopen zaterdag roet in het eten. Maar niet getreurd, de speurtocht wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. En natuurlijk werd er voor de kinderen snel een ander programma bedacht. Met elkaar spellen doen, gevolgd door een echte BINGO en afgesloten door een suikerspin van de Wassenaarse Oranjevereniging. De volgende jubileumactiviteit is gepland in november, al weten we nog niet of dat met corona door mag gaan. De kinderen en leiding gaan verschillende soorten stamppot maken. De gezinnen van de leden worden uitgenodigd om met elkaar te genieten van de oer-Hollandse stamppotten.

Vrienden van Van Woesik
Inmiddels zijn er 40 oud-leden, huidige leden en ouders vriend geworden van Van Woesik. Als eerste activiteit gingen de vrienden op zondag 24 oktober zeilen. Onder een heerlijk zonnetje met windkracht 3 werd genoten van een rondje Kaag. De oud-leden waren het nog niet verleerd. Ook waren er vrienden die nog nooit gezeild hadden. Zij bedienden onder goede instructies het fok, grootzeil en roer. Het was werkelijk genieten!!

Tijdens de borrel na afloop werd al nagedacht over een volgende bijeenkomst voor de vrienden van Van Woesik. Op het terrein, dicht bij huis, gezellig een uurtje met uitloop…. zodat iedereen er bij kan zijn. Voor slechts € 25,= per jaar ben jij ook vriend van Van Woesik. Twijfel niet en stuur direct een mail naar vriendenvanvanwoesik@hotmail.com.

Tags

KledingbeursScoutingvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top