Skip to content
Fotocredit: Rik Komor/HGC

Heren 1: Kampong wint van HGC met 2-0

7 november 20212 minute read

Natuurlijk is Kampong een uitdaging, maar Heren 1 HGC had zich gedegen voorbereid. Zach Wallace was weer op de been. Men ging ervoor. Sportief gezien mooi dat de doelman David Harte van Kampong – de beste van de wereld zegt men – weer hersteld was van een blessure, maar stiekem denk je als HGC-er “dat hebben wij weer….”.

Zo niet coach Paul van Ass, die stelt koel vast dat we zo’n wedstrijd met HGC moeten kunnen winnen. En zo is het. Het was weertechnisch wel een onheilspellende middag. Er was veel regen en wind voorspeld. Dat weerhield vele trouwe HGC-fans er overigens niet van om mee te reizen met het team. Zij zagen een goed spelend H1 HGC. Als je nu vaststelt dat er 4 (?) door HGC genomen strafcorners niet in gingen, dan moet je je ook realiseren dat er een vlijmscherpe Kampong keeper zijn comeback stond te vieren.

En dat deed hij goed. Kampong wist uiteindelijk wel twee maal te scoren. Al in de 4e minuut en nog een keer vlak na rust. Beide velddoelpunten. Het kletterde van de regen en het woei hard. HGC wist hier geen tegendoelpunten tegenover te stellen. De 3 punten gingen naar Kampong. Wellicht terecht, maar HGC liet hier wel zien dat het goed hockey kan neerzetten.

Zuur dat het team in de relatieve ranking naar rechts is opgeschoven. Maar nog steeds zijn er vele wedstrijden te gaan en is aanhaken bij de top van het linkerrijtje mogelijk. Terugkijken over het hoe en waarom en wanneer het beter had gekund in vorige wedstrijden is tamelijk zinloos. Lessen zijn geleerd en de blik is op wat komen gaat. We gunnen coach en team, én onszelf, wat positieve energie als we naar de winterstop toe gaan.

Zondag 7 november
14:45 u H1 HGC – Hurley

Kom naar HGC om de heren aan te moedigen. Kom alvast om 12:45 u als Dames 1 HGC thuis Den Bosch ontvangt. Dubbel weekend dus met de erbij horende gezelligheid.

Tags

HerenHGCHockeyHoofdklasseWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top