Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Eigenaar wil met kantoor intrek nemen in Huize Ivicke

11 november 20212 minute read

De eigenaar van Huize Ivicke, Ronnie van de Putte van Beursfonds Bever Holding, wil zelf met zijn kantoor intrek nemen in het opgeknapte rijksmonument. Dat bleek afgelopen maandag tijdens een zitting van de rechtbank in Den Haag, zo melden diverse media.

Tijdens de zitting ging het om de vraag of de gemeente Wassenaar de ‘krottenkoning’ mocht verbieden om werkzaamheden uit te voeren en er zelf aan de slag te gaan. Dat is vooral van belang voor het verhalen van de kosten want de werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Voor degenen die dit dossier niet kennen: Huize Ivicke is eigendom van Ronnie van de Putte en die doet niets met dit pand. Het pand raakt daardoor vervallen en de gemeente is bang dat het rijksmonument op den duur onherstelbaar beschadigd raakt.

Vorig jaar ging de gemeente Wassenaar, na een deadline aan de eigenaar te hebben gesteld, zelf aan de slag met het opknappen van het pand. Na een bouwstop en een rechtszaak mag de gemeente het opknapwerk vervolgen. De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

De kosten van deze herstelwerkzaamheden is nog onbekend maar het resultaat is kennelijk zodanig dat eigenaar Van de Putte er nu zelf zijn intrek wil nemen met zijn kantoor. Volgens de gemeente Wassenaar zijn overigens strikt noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. Tevens zijn in het pand nog krakers woonachtig en die willen niet zomaar vertrekken.

De advocaat van de krakers betoogde tijdens de zitting dat het plan om het kantoor van de eigenaar te verhuizen naar Huize Ivicke neerkomt op ‘luchtfietserij’ en dat er niets van terecht komt. De rechter doet over zes weken uitspraak. Dan zal blijken of de gemeente het pand grondig had mogen verbouwen en de kosten ervan op de vastgoedondernemer kan verhalen. Tevens zal dan duidelijk worden of de krakers uit het pand moeten.

Bron: Omroep West/Leidsch Dagblad

Tags

HerstelwerkzaamhedenHuize IvickeKrakersRechtszaakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top