Skip to content
Fotocredit: PR

WZK Tri-Team goed vertegenwoordigd in Mijdrecht

12 november 20212 minute read

Na het vorige seizoen 20-21, dat helemaal virtueel georganiseerd werd, kon het Zorg & Zekerheidscircuit dan weer eindelijk op de ouderwetse manier plaatsvinden, met z’n allen aan de start. Het enige dat anders ging, was dat je niet meer op de dag zelf kon inschrijven, om zo te voorkomen dat er te veel mensen in binnenruimtes zouden samendrommen. De eerste wedstrijd van het circuit is zoals altijd die van Mijdrecht en heet de Zilveren Turfloop. Met 13 leden was ook WZK Tri-Team hier van de partij.

De Mijdrechtenaren waren er helemaal klaar voor, maar op het laatste moment moest de organisatie aangepast worden door de coronamaatregelen: het ophalen van het starnummer moest via een QR code gebeuren maar leverde helaas, ondanks de beste bedoelingen, buiten een lange wachtrij op. Dit ondanks het onstuimige herfstweer, wat maakte dat de lopers al nat geregend waren voor ze waren gestart.

Het zou een strijd tegen de elementen worden, maar hee, hardlopers zijn geen watjes en dat deert ze niet. Gezelligheid en het feit dat het gewoon weer kon, was vele malen belangrijker. Tijdens de wedstrijd, of het nu 5 of 10 km betrof of dat er voor de langste afstand 10 Engelse mijlen was gekozen (16,1 km) het was toch een feestje. Een groepje zoeken om je tegen de harde wind te beschermen is altijd een goed idee, het onstuimige weer maakt meestal ook dat de prestatie extra wordt gewaardeerd. Zo kan je altijd terugkijken op die zware wedstrijd met een trots gevoel: “weet je nog? Wat waren wij bikkels he!” Na afloop klonken er in elk geval heel tevreden geluiden: “Toch maar mooi gedaan”, of “heerlijk gelopen”! En het ging over die snellere tijd die was gelopen of de comeback die na een blessure die eindelijk kon worden gemaakt.

De volgende Z&Z Circuitloop is op 12 december in Lisse. Ook trainen voor een hardloopdoel? Sluit je aan bij WZK-Tri-Team. Je traint de eerste twee maanden gratis. Kijk voor meer info op www.tri-team.nl en volg ons via #wzktriteam op de socials.

De uitslagen:
5 km: Karin Gerse 38.00, Angelique Bosch 32.38, Marc van der Kaa 22.38, Richard de Smit 17.57.

10 km: Fleur Geerlings 46.30, Caroline van Weerlee 50.31, Ronald Sijsenaar 46.30, Joost Meesters 51.49, Erwin Vermeulen 53.11, Stephanie Zoetemelk 1.04.42.

10 EM: Aniek Honsbeek 1.11.32, Maarten Bosch 1.11.47.

 

Tags

HardlopenVerslagWassenaarWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top