Skip to content
Archieffoto

Intocht Sinterklaas gaat a.s. zondag NIET door

16 november 202155 second read

Na heel veel overleg heeft de organisatie helaas moeten besluiten om de Sinterklaas-intocht op het marktterrein van de Berkhei te annuleren. De reden is dat de maatregelen die nu gelden vereisen dat we naast een QR-check ook zitplaatsen moeten hebben en dus een reserveringssysteem. Dit is op zo’n korte termijn niet te realiseren. Daarbij zou dus ook het aantal bezoekers die de intocht kunnen bijwonen aanzienlijk worden ingeperkt, terwijl het een feest moet zijn voor iedereen.

Ook met een wandeltocht van de Sint of zelfs een rijtour kunnen we de 1,5 meter afstand niet waarborgen. Doordat de maatregelen op zaterdagavond 13 november 18.00 uur in gingen, konden de intochten van vorige week nog wel plaatsvinden.

Vanwege de regels blijkt het ook niet mogelijk om kinderen een Pietendiploma te laten halen op zaterdag 4 december.

Het is niet alleen verschrikkelijk nieuws voor alle kinderen (en de ouders), die zo hadden uitgekeken naar dit evenement en hadden gehoopt dat we de Sinterklaas-traditie weer in ere konden herstellen na afgelopen jaar, maar ook om iedereen die hard heeft gewerkt om dit evenement mogelijk te maken, nu op het laatst te moeten afzeggen.

Tags

AfgelastingIntocht SinterklaasMarkterrein BerkheiSinterklaasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top