Skip to content
Fotocredit: Peter Sluimer

Gidsen gezocht voor bunkercomplex Rijksdorp

17 november 202158 second read

Verscholen tussen de villa’s van Rijksdorp ligt een bunkercomplex. Het bladerdek van de majestueuze eiken, beuken en kastanjes zorgt ervoor dat de bebouwing vanuit de lucht nauwelijks zichtbaar is. Tijdens excursies ontdek je de schoonheid van Rijksdorp. Deze bijzondere geschiedenis van het bunkercomplex vraagt om gidsen die het verhaal blijven vertellen. Wellicht iets voor jou om gids te worden? Staatsbosbeheer is naar je op zoek!

Peter Sluimer is gids op dit mooie bunkercomplex in Rijksdorp. “Dit doe ik al 7 jaar met veel plezier. Het doel is om vooral de jongere generaties het verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog te vertellen opdat die kennis niet verloren gaat voor de komende generaties.” Hij vervolgt: “Dit seizoen zijn wij 5 maanden open geweest. Het was een succes en een waar feest om bijna 500 bezoekers te hebben mogen rondleiden!”

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons gidsenteam willen komen versterken. Ook voor de vleemuizenbunker aan de Wassenaarse Slag. Heb je interesse en wil je meer info? Mail dan naar Pieter Sluimer: boreel42@gmail.com of reageer via een PB op het bericht in de Facebookgroep ‘Je bent Wassenaarder als’. 

 

 

Tags

Bunkercomplex RijksdorpGidsGidsen gezochtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top