Ga naar hoofdinhoud

Goed verzekerd met een lager inkomen met de Gemeentepolis

18 november 20212 minute read

Met de Gemeentepolis kunnen inwoners met een lager inkomen zich verzekeren tegen hoge zorgkosten. De collectieve zorgverzekering van Menzis biedt uitgebreide vergoedingen tegen een betaalbare premie. Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Inge Zweerts de Jong: “Zorgkosten kunnen snel oplopen. Daarom is een zorgverzekering met een goede dekking belangrijk. Met de Gemeentepolis verzekeren onze inwoners zich uitgebreid tegen een lagere premie. Op gezondverzekerd.nl zoeken inwoners het pakket dat het beste bij hen past. Bij vragen kunnen ze altijd terecht bij SMOW of het digitale spreekuur van Menzis.”

Voor wie?
Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige zorgverzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis. Daarnaast kunnen verzekerden ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

Aanvullende pakketten
De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er zijn twee pakketten met vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen, lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Overstappen
Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website www.gezondverzekerd.nl/wassenaar. Op de website staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten. Inwoners die hulp nodig hebben bij het overstappen, kunnen via de website een afspraak maken voor een videogesprek met een overstapcoach van Menzis. Zorgverzekeraar Menzis is ook te bereiken via telefoonnummer: 088 – 222 40 80.

Komt u er zelf of met hulp van uw omgeving niet uit met de aanvraag? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) via telefoonnummer 070 – 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur).

Tags

GemeenteGemeentepolisGezond verzekerdLage inkomensWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top