Skip to content
Fotocredit: Edwin de Mol

500-ponder tot ontploffing gebracht bij Wassenaarse Slag (met video)

19 november 202146 second read

Aan het begin van de middag is op het strand bij de Wassenaarse Slag een vliegtuigbom van de RAF uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De bom was afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk (gemeente Alphen a/d Rijn). Daar werd de bom op 7 oktober gevonden tijdens werkzaamheden voor de bouw van een nieuwbouwwijk. De Explosieven Opruimingsdienst had de gevonden vliegtuigbom aldaar tijdelijk veilig opgeslagen onder de grond.

Omdat binnen de gemeentegrenzen van Alphen aan den Rijn (en binnen het gebied van Veiligheidsregio Hollands Midden) geen geschikte ploflocatie was gevonden, is de bom op het strand van Wassenaar tot ontploffing gebracht.  Vanochtend vroeg is de vliegtuigbom getransporteerd naar het strand van de Wassenaarse Slag. Daar is het op veilige afstand tot ontploffing gebracht. Er was hoog opgeschaald met politie en brandweer omdat het aanbrengen van het explosief op de stevige bom niet zonder risico was. 

{youtube}/cyKG7acn3Aw{/youtube}

 

 

 

 

Tags

VliegtuigbomWassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top