Skip to content
Fotocredit: PR

Jeugd- en jongerenwerk: Themaweek Respect

20 november 20212 minute read

Afgelopen week was het de week van Respect. Deze week staat centraal om aandacht te vragen over het thema Respect. Om met elkaar na te denken hoe we op een respectvolle manier met elkaar kunnen om gaan. Het jongerenwerk heeft hier ook aandacht aan besteed door via sociale media een winactie Who gets de Hoodie te doen. Jongeren konden hierbij meedenken wat zij zelf kunnen bijdragen aan een respectvolle samenleving. Via de Respect Foundation heeft het jongerenwerk een aantal Hoodies gekregen om uit te delen om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Hierbij hebben we een aantal mooie antwoorden binnen gekregen. Ook op de middelbare scholen hebben we hier een Pauzevoorlichting aan gewijd. Leerlingen moesten hierbij op een briefje invullen wat voor hun respect betekent en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een respectvolle samenleving. Als zij dit hadden ingevuld kregen zij een bandje met daarop 100% respect. Voor degene die het meest betekenisvolle antwoord gaf, die kreeg ook nog een Hoodie met daarop Respect. Op deze manier hoopt het jongerenwerk dit belangrijke onderwerp op een laagdrempelige manier te kunnen bespreken met jongeren.

Meidenwerk
Om de week op donderdag avond organiseren jongerenwerkers Simone en Manon een meidenavond voor meiden tussen de 10 en 16 jaar. Alle meiden zijn welkom om een keer te komen kijken. Wat fijn is aan de groep, dat hij divers is en dat je vooral ook jezelf mag zijn. Deelname aan de meidenavonden is gratis. De meiden mogen met elkaar beslissen wat zij graag willen doen tijdens de avonden. De jongerenwerkers gaan kijken of zij dit dan kunnen faciliteren. Tijdens de avonden is er ruimte om je verhaal te doen, waar je misschien tegen aan loopt, wat er zoal speelt. Ook worden thema’s besproken over bijvoorbeeld Respect, omgang in vriendschappen, pesten, omgang met Corona.

Onlangs hebben we een aantal creatieve activiteiten gehad zoals vingerhaken, sieraden maken en schilderen. Richting de feestdagen gaan we bijvoorbeeld kerstkaarten maken en met Sinterklaas doen we een gezellige Sint Bingo. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van de jongerenwerkers. Contactgegevens zijn te vinden op onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694

stichting jeugd jongerenwerk

Tags

Jong in WassenaarjongerenwerkMeidenwerkStichting Jeugd- & JongerenwerkThemaweek RespectWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top