Skip to content

VVD: Grens van de groene zone versterken

22 november 20212 minute read

Afgelopen week besprak de Gemeenteraad de Beperkte Gebiedsvisie Groene Zone. Deze richt zich op zaken die nu aan onze noordelijke bouwgrens niet op orde zijn of waar op snipperlocaties bebouwing mogelijk kan zijn. In die twee categorieën zoekt de VVD naar win – win veranderingen waar niet alleen het gebied beter wordt, maar ook betrokkenen, ondernemers en bewoners blij van worden. Voor de groene zone als geheel blijft de door de raad opgestelde Nota van uitgangspunten het leidende document.

Er gaan in de komende 50 jaar tussen de Kokshoornlaan en de Ommedijkseweg ongetwijfeld bouwplannen ter tafel komen. Wassenaar is geen openlucht museum. Er gaan oude huizen vervangen worden door nieuwe huizen. Alleen al de energie transitie gaat voor veranderingen zorgen. Net als de meeste Wassenaarders wil de VVD het karakter, de openheid en de groene structuur van de noordgrens behouden, verstevigen en voor de toekomst borgen.

Een van de doelstellingen van de Omgevingswet is dat nieuwe plannen op draagvlak in de buurt kunnen rekenen. Daarom wil de VVD dat de gebiedsvisie voor consultatie wordt vrijgegeven. Simpel verwoord: Eerst is het woord aan bewoners en betrokkenen. Daarna kan de raad met de eventueel bijgestelde visie instemmen.

Het gemeentebestuur heeft al lang de ambitie om de milieustraat te verplaatsen. Iedereen snapt dat deze functie op die plek onlogisch en ongewenst is. Het feit dat hij er ligt betekent niet dat dat zo moet blijven. De VVD wil dat er in Wassenaar een milieustraat is, zodat inwoners niet met hun grofvuil naar Leidschendam of Voorhout hoeven rijden. Maar hij kan veel kleiner, hij kan op afspraak, hij kan gesplitst tussen groen en overig. En hij kan wellicht geïntegreerd worden met de verwerking bij firma van den Dool. Maar dat zijn keuzes die niet stante pede gemaakt moeten worden. Onderzoeken, consequenties bekijken en uiteindelijk besluiten om de beste optie te kiezen.

De Wassenaarse VVD vindt het belangrijk om met betrokkenen op afzienbare termijn vast te leggen hoe wij de noordrand van Wassenaar (en daarmee de zuid rand van de groene zone) voor ons zien. Geen museum, maar ook zeker geen aanzicht zoals Stevenshof. Er gaan de komende 50 jaar tussen Rozenstein en camping Maaldrift echt wel wat stenen van plaats veranderen. Laten we dat met elkaar op een verstandige wijze doen.

20211117 101543 01Cropped

VVD-raadslid Bernard Menken. 

 

 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top