Skip to content
Fotocredit: Parel Beheer

Woningvoorraad blijft achter in Zuid-Holland

26 november 202157 second read

In Zuid-Holland zijn er in 2021 tot en met het derde kwartaal 10.818 woningen bij gekomen. De woningvoorraad steeg daarmee met 0,63% van 1.709.692 woningen op 1 januari naar 1.720.510 woningen op 30 september. Afgezet naar het aantal inwoners nam de woningvoorraad daarmee 8,4% minder toe dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit een analyse van VvE- en vastgoedbeheerder Parel Beheer, die recentelijk verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de loep nam.

Er kwamen in Zuid-Holland per 100.000 inwoners 290 woningen bij, terwijl de woningvoorraad in Nederland gemiddeld met 317 woningen per 100.000 inwoners toenam. Alleen in de provincies Zeeland, Friesland, Overijssel, Groningen en Drenthe kwamen er afgezet naar het aantal inwoners minder woningen bij. In 2019 en 2020 steeg de woningvoorraad in Zuid-Holland nog een stuk harder.

Grote provinciale verschillen

In de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland kwamen er in absolute aantallen de meeste woningen bij, maar afgezet naar het aantal inwoners steeg de voorraad het snelst in de provincies Flevoland en Utrecht. In de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel was de toename van de woningvoorraad, zowel op basis van het totale aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners, het kleinst.

Bekijk hier de volledige uitkomsten, inclusief analyse per provincie.

Tags

AnalyseParel BeheerWassenaarWoningvoorraadZuid-Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top