Skip to content

Jong in Wassenaar – Nieuws vanuit het jongerenwerk

4 december 20212 minute read

Nu de regering de Corona maatregelen steeds verder aanscherpt, wordt er ook voor jongeren om steeds meer flexibiliteit gevraagd. Niet meer kunnen sporten in de avond betekent toch voor veel jongeren een gemis in sociale contacten. Sport is voor jong en oud een uitlaatklep. Uiteraard hopen we met z’n alle dat deze maatregelen tijdelijk zijn en we uit deze Pandemie komen met elkaar.

Vanuit het jongerenwerk willen we toch aandacht vragen voor de kwetsbaarheid van jongeren. Tweemaal per week testen, weer mondkapjes dragen vraagt ook veel van jongeren. Naast wellicht lesuitval van docenten door ziekte en het thuis moeten blijven bij verkoudheidsklachten. Merk je dat je zoon of dochter hier tegen aan loopt en wellicht behoeft heeft om hierover te praten. Neem dan contact op met het jongerenwerk. Het jongerenwerk is er voor jongeren om naar ze te luisteren. Helaas kunnen we de maatregelen niet weg nemen, maar we kunnen wel met de jongeren kijken naar wat er nog allemaal wel kan, om toch in contact met elkaar te blijven.

Hieronder vind je een overzicht van de contactgegevens van het team van Jongerenwerk Wassenaar:

Rens Cornelisse: 06-35130078
Wouter Rijneveld: 06-46602813
Simone Stap: 06- 19789178
Manon de Bruijn: 06-31004733

Algemeen emailadres: jongerenwerkwassenaar@stjjmh.nl

Aandacht voor Paarse vrijdag
Op vrijdag 10 december is het Paarse vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren door het dragen van iets paars op school solidariteit kunnen tonen met LHBTérs. Om aandacht te vragen voor diversiteit. Ook het jongerenwerk gaat hier aandacht aan besteden door met een Pauzevoorlichting te staan op beide middelbare scholen. Leerlingen kunnen tijdens de pauze op een briefje schrijven wat Paarse vrijdag voor hun betekent en er is een vraag wat kun je zelf bijdragen zodat iedereen zichzelf kan zijn.
Bij deelname krijgen de jongeren een paars pols bandje.

Uit alle antwoorden halen we ook een leerling die het meest inspireerde antwoord heeft opgeschreven. Deze leerlingen zetten we nog even extra in het zonnetje door hem een leuke prijs te overhandigen. Ook online gaan we een winactie doen waarbij jongeren het jongerenwerk kunnen taggen in hun Paarse outfit. Zo vragen we ook online aandacht voor Paarse vrijdag. Wil je ook mee doen met deze actie volg dan onze Instagram pagina @jongerenwerk_wassenaar

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact op via 0182-640694 of bezoek onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar

Tags

CoronacrisisJong in WassenaarjongerenwerkPaarse VrijdagStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top