Skip to content
Fotocredit: LIAG architecten

Bouw nieuwe sporthal Dr. Mansveltkade een feit

7 december 20212 minute read

Op zaterdag 4 december is een belangrijke stap genomen voor de realisatie van de nieuwe sporthal aan de Dr. Mansveltkade; het ondertekenen van de huur- en exploitatieovereenkomsten door het bestuur van De Kieviten, de Sporthalcommissie en gemeente Wassenaar. Hiermee is het formele startsein gegeven voor nieuwbouw van het nieuwe sportcomplex op het terrein van De Kieviten.

Robuust pad
De gezamenlijke ondertekening is een mijlpaal in een lang en complex traject en het begin van de bouw van een prachtig nieuwe sporthal. “Het was een robuust pad” volgens wethouder Schokker. “Het initiatief dat in 2015 is gestart door de sporthalcommissie heeft nu een belangrijk punt bereikt met de ondertekening van de overeenkomsten over de huur en de exploitatie. Het college is erg blij met de enorme inzet van alle partijen om deze nieuwe sporthal voor alle Wassenaarders te realiseren.”
Zoals in de overeenkomst is vastgesteld, wordt de gemeente eigenaar van de sporthal. Het dagelijks beheer en de exploitatie van de combisporthal worden via een concessie bij De Kieviten belegd. Zij zullen zorgen dat de hal gebruikt kan worden door de vele Wassenaarse binnensporters. De gemeente is verantwoordelijk voor het groot onderhoud en de overige jaarlijkse eigenaarslasten.

Sporthal voor alle sporten en alle Wassenaarders
“De Kieviten wil als omnisportvereniging relevant zijn voor Wassenaar. We willen naast onze eigen sporten een thuis bieden aan alle sportverenigingen en het gezellige clubgevoel overbrengen aan anderen”, zegt Mildo Meijer, voorzitter van De Kieviten. Jan Pieter Becker, voorzitter van de Sporthalcommissie en één van de initiatiefnemers, noemt de ondertekening een historische gebeurtenis. “Deze sporthal kan een thuis bieden aan alle verenigingen die een binnensport beoefenen. In een tijd waarin bewegen en sporten zo belangrijk is, heeft de hal een samenbindend vermogen. En dat is goed voor Wassenaar en de Wassenaarders.”

Duurzaam en toekomstbestendig

De nieuwe sporthal bevindt zich op het terrein van De Kieviten en vervangt sporthal De Schulpwei en de hockey- en tennishal van De Kieviten, die aan het eind van hun levensduur zijn. De hal wordt geheel energieneutraal en richt zich op binnen- en buitensporten. Het clubhuis vormt het centrale hart in de nieuwe omgeving. Een impressie van het ontwerp is te zien op www.wassenaar.nl/sporthal-dr-mansveltkade.

Tags

Dr. MansveltkadeGemeentesporthalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top