Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Edward Lich

Wassenaarder krijgt werkstraf voor bedreiging en het belagen van een restauranthouder

11 december 202145 second read

Een 28-jarige Wassenaarder is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Hij kreeg de straf vanwege honderden scheldtelefoontjes en negatieve recensies naar een Chinees restauranthouder. Ook bedreigde hij via YouTube politici van links tot rechts. Tevens kondigde hij een aanslag op een Kerstmarkt aan. 

De bedreiger verklaarde bij de politie dat hij de berichten plaatste om ‘likes’ van anderen te ontvangen. Die aandacht was verslavend. Hij kon niet meer zonder de bedreigingen. Na een aanslag op een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg, kondigde hij aan hetzelfde te gaan doen in Nederland.

De verdachte komt er vanaf met een werkstraf omdat de bedreigingen ruim vier jaar geleden plaatsvonden en omdat hij lijdt aan een autistische stoornis en posttraumatische stress. Daardoor zou hij ‘detentieongeschikt’ zijn. Hij moet zich wel laten begeleiden door de Reclassering. Zij bepalen wanneer zijn eerder ingestelde internet- en telefoonverbod wordt opgeheven.

Tags

BedreigingRechtbankScheldtelefoontjesWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top