Skip to content
Fotocredit: Google Streetview

Villa Berkenrode staat weer te koop

12 december 20212 minute read

Villa Berkenrode staat weer te koop. Geen toeval, volgens het AD. Volgens deze krant heeft Shell-directeur Ben van Beurden zijn Wassenaarse miljoenenenvilla te koop gezet, nu het oliebedrijf het hoofdkantoor volledig naar Engeland verhuist.

De villa is omgeven door een grasmat als een biljartlaken aan een flinke met grind bestrooide oprijlaan. De monumentale villa aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar zelf ziet er ook bijzonder goed onderhouden uit. Met een sauna, vijf badkamers en een indrukwekkende inloopkast heeft de miljoenenvilla alles in huis waarvan je kunt dromen. En dat mag ook wel voor de prijs. De vraagprijs ligt op 6,5 miljoen euro. 

Negen slaapkamers, vijf badkamers
Het huis beslaat volgens huizenwebsite Funda maar liefst 680 vierkante meter aan vloeren, belegd met marmer en eikenhouten visgraat parket. Daarnaast is er nog een gastenverblijf van 70 vierkante meter met fitnessruimte. Het huis zelf telt maar liefst veertien kamers, waarvan negen slaapkamers. Er zijn vijf badkamers en drie aparte toiletruimtes in de villa.

De tuin meet 5750 vierkante meter en is omheind door een smeedijzeren hek. De heggen rond het terras zijn strak gesnoeid. Twee metershoge terrasverwarmers zorgen ervoor dat het comfortabel vertoeven is in de tuinset. Daarnaast is er nog een zithoekje onder een pergola, een speeltuin en een overkapte zithoek met aangebouwde sauna. Een vijver maakt de verder groene tuin compleet.

Het huis heeft energielabel G, ook al is het volledig geïsoleerd. Villa Berkenrode warm stoken tijdens de koude wintermaanden, kan daardoor nog een aardige zak centen kosten. Wie weet zet de nieuwe eigenaar een energietransitie in gang om de woning te verduurzamen.

Niet het duurste huis
Villa Berkenrode is niet het duurste huis in de Haagse regio. Er staan twee duurdere woningen te koop op Funda, niet geheel verrassend ook in Wassenaar. Aan de Buurtweg een in 2007 gebouwde villa met twee dubbele garages en een gastenverblijf à 7.350.000 euro. En aan de Paauwlaan een 67 jaar oud landhuis, inclusief twee dienstwoningen voor 7.850.000. Dat staat op een lap grond van maar liefst ruim 32.000 vierkante meter. 

Neem hier zelf een kijkje in de kapitale Villa Berkenrode.

Bron: AD.nl / Funda.nl

 

 

Tags

FundaVilla BerkenrodeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top