Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Corona in Wassenaar; daling besmettingen – maak uitsluitend online een booster-afspraak

16 december 202157 second read

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Wassenaar heeft de daling ingezet. Sinds vorige week donderdag (peildatum 16 december) bedraagt het aantal bevestigde coronabesmettingen uit 149 gevallen. Een week eerder, in de periode 2 – 9 december ging het nog om 160 besmettingsgevallen. De week daarvoor stond de teller op 163. De GGD doet nogmaals de oproep om uitsluitend online een afspraak te maken voor een boosterprik. Het callcenter is overbelast. 

Sinds deze week staat het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis op 74 ziekenhuisopnames. Sinds afgelopen zondag zijn 35 Wassenaarders overleden als gevolg van Corona. Tot nu toe is 86% van de Wassenaarders gevaccineerd (vanaf 12 jaar), een procent meer ten opzichte van de vorige update. 

Maak online afspraak voor boosterprik

De NOS meldt dat de GGD voor de tweede dag op rij op oproept om online een prikafspraak te maken, omdat het callcenter overbelast is. Gisteren hebben bijna een miljoen mensen het nummer gebeld, meldt een GGD-woordvoerder.

“Dat is een extreem hoog hoog aantal. Het leidt ertoe dat mensen er niet doorheen komen om een prikafspraak te maken.” Daarom roept gezondheidsdienst net als gisteren op via de website een boostervaccinatie in te plannen.

Bron: allecijfers.nl / NOS

Tags

BoosterprikCoronabesmettingenCovid-19StatistiekenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top