Skip to content
Archieffoto

Flinke extra kostenpost voor renovatie molen Windlust

17 december 20212 minute read

De renovatie van molen Windlust gaat flink meer geld kosten. Dat blijkt uit de Najaarsnota waar de gemeenteraad afgelopen dinsdag mee instemde. Er is extra budget nodig om de klus te klaren. Het gaat om 884.000 euro, meer dan de helft dan oorspronkelijk begroot. De gemeenteraad ging dinsdag in meerderheid akkoord, maar niet van harte en met het nodige gemor. 

Tijdens de restauratie is onder meer geconstateerd dat het metselwerk bestaat uit diverse reparaties, met verschillende steenkwaliteiten en met ongewenste cement houdende mortels zijn uitgevoerd. Het resultaat hiervan is dat nu sprake is van onsamenhangend metselwerk in de romp van de molen.

Stabiliteit in gevaar
Als deze werkzaamheden niet worden uitgevoerd, zo blijkt uit de Najaarsnota, kan de stabiliteit van de molen niet gegarandeerd worden. De molen is dan niet draaibaar. Nadat het metselwerk is hersteld, wordt een nieuwe pleistermortel afwerking op het gedeelte onder de stelling van de molen aangebracht. Op die manier is de vochthuishouding weer op orde.

Op bezoek
Met het extra krediet kunnen de noodzakelijke extra werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarmee kan de (draaiende) molen met zijn molenaars behouden blijven voor Wassenaar. De raadsleden krijgen binnenkort de kans om de restauratiewerkzaamheden met eigen ogen te bekijken. Tijdens een werkbezoek zullen zij worden bijgepraat over de herstelwerkzaamheden.

Tags

KostenpostMolen WindlustNajaarsnotaRaadsvergaderingRenovatieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top