Skip to content

PMD mee met restafval

17 december 20212 minute read

Vanaf januari 2022 mogen Plastic- en Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD) mee in de container voor restafval. De afvalverwerker haalt dan later het PMD uit het restafval, zodat dit alsnog gerecycled kan worden. Andere afvalstromen zoals gft, textiel en papier/karton kunnen niet achteraf uit het restafval gehaald worden. Deze moet u dus altijd apart in de juiste container doen.

Afval in de juiste container
Afval kan alleen gerecycled worden als het in de juiste container zit. Dus gft bij gft, glas bij het glas, het papier bij het papier, etc. Dan kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden. Vaak zitten er nog etensresten bij het restafval. Dat is zonde! Ook etensresten mogen mee met gft, dan wordt er compost of groengas van gemaakt.

Twijfelt u wat waarbij hoort? Kijk dan op afvalscheidingswijzer.nl.

Waarom PMD mee met restaval?
De gemeente Wassenaar wil de afvalinzameling voor zijn inwoners makkelijker maken. Door het restafval mét het PMD in één container in te zamelen, hoeft u zelf niet meer na te denken of iets PMD of restafval is. Bij de verwerker zal het PMD weer gescheiden worden en kunnen de nog waardevolle materialen hergebruikt worden.

Geheugensteuntje
Via de post heeft u een sticker voor op de restafvalbak gekregen en een flyer als geheugensteuntje. Hang hem op in het keukenkastje, zo heeft u altijd alle informatie bij de hand.

Inzameldag verandert
Door deze wijziging leegt Avalex de restafvalcontainer wekelijks. Check avalex.nl of de Avalex app voor de nieuwe inzameldagen. Met de app kunt u wekelijks een reminder krijgen voor de ophaaldagen. De PMD-container wordt opgehaald en natuurlijk gerecycled!

Tags

AfvalinzamelingAvalexGemeentePMDRestafvalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top