Skip to content
Fotocredit: RIVM

Coronacrisis: Nieuwe lockdown in beeld – vanavond nieuwe persconferentie

18 december 202156 second read

Vanavond volgt een nieuwe persconferentie om de nieuwe coronamaatregelen bekend te maken. Dat meldt de NOS. Vanochtend voerde het demissionaire kabinet overleg met de burgemeesters, in de middag is er extra kabinetsberaad over het laatste OMT-advies. Dat advies is om zo snel mogelijk een harde lockdown in te voeren. Tevens is het aannemelijk dat eventuele nieuwe maatregelen al dit weekend ingaan. 

Als het demissionaire kabinet het advies van het Outbreak Management Team (OMT) overneemt, betekent dat een nieuwe lockdown. Dat houdt in dat alle niet-essentiële winkels, horecazaken, scholen, theaters, bioscopen en musea hun deuren moeten sluiten. Of dat ook gaat gebeuren, bepaalt het demissionaire kabinet vandaag. 

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid gaf donderdag al aan dat het kabinet zich grote zorgen maakt over de snelle opmars van de omikronvariant. “Als het nodig is nemen we extra maatregelen”, voegde hij daar aan toe.

Vorige week kondigde De Jonge al aan om de boostercampagne te versnellen. Eind januari moeten alle volwassenen die dat willen een derde prik hebben gehad. Maar dat komt mogelijk niet snel genoeg, gezien de snelle verspreiding van de omikronvariant.

Bron: NOS / RTL Nieuws

Tags

CoronacrisLockdownOmikronSpoedberaadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top