Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Voortzetting samenwerking zorgt voor levendigheid in Voorschoten en Wassenaar

18 december 20213 minute read

De gemeenten Voorschoten, de gemeente Wassenaar, Wassenaar-Voorschoten Marketing en de Bibliotheek-VVV Wassenaar hebben donderdag 17 december hun handtekening gezet onder de voortzetting van hun succesvolle samenwerking voor de komende drie jaar.

Met prachtige natuur, karakteristieke cultureel erfgoed en gezellige dorpscentra, bieden Voorschoten en Wassenaar veel kansen voor toerisme en recreatie. Het gaat om de kwaliteitsverbetering van voorzieningen, het vergroten van werkgelegenheid, het versterken van het vestigings- en investeringsklimaat en het versterken van cultureel erfgoed en groen. Door samen te werken kunnen gemeenten en ondernemers de kansen die er liggen, verzilveren.

Wethouder Caroline Klaver (Wassenaar) vertelt: “Het is belangrijk om samen te blijven bouwen aan een bloeiende lokale economie. Voor onze inwoners en bezoekers is de VVV een goede informatiebron voor evenementen, activiteiten en mooie nog niet ontdekte plekjes in onze eigen dorpen. Als de bezoeker weet wat er is, dan zal die ook eerder geneigd zijn om een langer bezoek te plannen, meerdere bestemmingen aan te doen, nog eens terug te komen en de mooie ervaring te delen. Dat is goed voor onze economie.”

Veel bereikt
Gemeenten en Wassenaar-Voorschoten Marketing werken sinds 2017 samen. Er is inmiddels veel bereikt. Zo zijn er onder andere in Voorschoten en in Wassenaar VVV’s geopend en ook op de vernieuwde website Wassenaar-Voorschoten.info zijn alle toeristische en recreatieve voorzieningen te vinden. De komende jaren staat er weer veel op de planning. De voortzetting van de samenwerking is dan ook een logische stap.

Wethouder Paul de Bruijn (Voorschoten) licht toe: “Bezoekers zijn belangrijk voor de economie en vitaliteit van onze dorpen en kennen geen gemeentegrenzen. Ze zorgen voor extra bestedingen en dragen bij aan de werkgelegenheid. Daar hebben wij allemaal profijt van. De samenwerkingsovereenkomst voor de VVV in Voorschoten loopt eind 2022 af. Dus ook in Voorschoten kunnen mensen nog steeds bij de VVV terecht voor toeristische informatie.”

Ralf Meppelder, voorzitter van Wassenaar-Voorschoten Marketing en directeur van Kasteel de Wittenburg: ‘We willen het verhaal van dit bijzondere gebied tot leven brengen en een gastvrij ontvangst bieden. Iedereen plukt daar de vruchten van. Als lokale marketing organisatie werken we binnen regionale samenwerkingsverbanden om dit voor elkaar te krijgen.”

Mariska Koning (VVV Wassenaar en directeur Bibliotheek): “Wassenaar is een unieke bestemming, niet alleen voor bezoekers van buitenaf, maar ook voor de inwoners uit het dorp. De bibliotheek in Wassenaar is een vanzelfsprekende ontmoetingsplek in het centrum. Vanaf de opening in 2020 weten de inwoners, bezoekers van buiten de gemeenten en (buitenlandse) toeristen de weg naar de VVV in Wassenaar te vinden. De VVV past bij de informatiefunctie van een eigentijdse en ondernemende bibliotheek met meer differentiatie in activiteiten en samenwerkingspartners.”

Bij de VVV is veel bruikbare informatie te vinden over het toeristisch-recreatieve aanbod in Voorschoten, Wassenaar en de (directe) omgeving. U kunt er terecht voor wandelkaarten, fietskaarten, vaarkaarten, folders van toeristisch-recreatieve voorzieningen, een toeristisch- recreatieve plattegrond, VVV cadeaukaarten, regio-producten en nog veel meer.

Op de foto v.l.n.r.: 

Mariska Koning, Directeur Bibliotheek (DB Wassenaar-Voorschoten Marketing)

Mevrouw Mewissen, Secretaris Bestuur Bibliotheek

Ralf Meppelder, Directeur Kasteel de Wittenburg (DB Wassenaar-Voorschoten Marketing)

De heer Hooijdonk, voorzitter Bibliotheek

Wethouder Caroline Klaver (Wassenaar)

Frederique Diepstraten, Centrum Management Wassenaar (DB Wassenaar-Voorschoten Marketing)

 

Tags

BibliotheekGemeenteToeristisch InformatiepuntVoorschotenVVVWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top