Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Nieuwe Nederlanders na naturalisatieceremonie

21 december 202152 second read

Op 15 december werd Sergey samen met zijn twee kinderen tijdens een ceremonie met vele andere nieuwe Nederlanders in het gemeentekantoor tot Nederlander genaturaliseerd. Daar is hij erg trots op.

“Ik voelde mij al snel in Nederland thuis, toen ik hier als expat voor mijn werk kwam. Nederlander worden is niet zo simpel. Je moet allemaal verschillende examens doen, om voor naturalisatie in aanmerking te komen. Die gingen mij prima af. In september wist ik al dat ik genaturaliseerd kon worden. Dat is best snel. En daarna had ik nog een afspraak bij de gemeente Wassenaar en moest ik zaken ondertekenen.

Ook moest ik het diploma, dat ik kreeg na het behalen van alle examens, meenemen naar de naturalisatie”, vertelt hij. Burgemeester Leendert de Lange vindt een naturalisatieceremonie altijd erg bijzonder. “Volwassenen krijgen na de eed of belofte een Nederlandse vlag met oranje wimpel en kinderen een apart cadeau. We nodigen mensen ook uitdrukkelijk uit actief aan de Wassenaarse gemeenschap deel te nemen. Veel inwoners met een migratieachtergrond doen dat al.”

Bron: Facebook gemeente Wassenaar

Tags

GemeenteNaturalisatieceremonieWassenaar
Back To Top