Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

15-jarige met keukenmes aangehouden

22 december 202145 second read

Tijdens de surveillance werd een groepje jeugd midden in de nacht opgemerkt. Het groepje kwam met een zeer onsamenhangend verhaal. Hierop werd iedereen grondig gecontroleerd. Ons onderbuik gevoel was juist….

Een 15-jarige jongen droeg een keukenmes bij zich. Ook bleek de jongen nog een Stanleymes op zak te hebben. Hij is door ons aangehouden, waarna ingesloten voor verder onderzoek. Het Openbaar Ministerie bepaald op een later moment een straf.

Wapens
Steeds meer jongeren lopen met een wapen op zak. Dat is zorgelijk; wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en op gebruik van geweld. Met alle partijen die hier invloed op kunnen hebben, moeten we jongeren laten beseffen dat een mes op zak dragen de kans aanzienlijk vergroot om slachtoffer of dader te worden van een steekincident. En dat is in beide gevallen iets dat je tekent voor de rest van je leven.

Meer weten? Kijk eens op:
https://www.politie.nl/themas/wapens.html

stanleymes

Tags

JongerenMessenPolitie WassenaarWapensWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top