Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: stabiliteit en samenwerking in een bewogen jaar

23 december 20213 minute read

In deze tijd van het jaar is het een goede gewoonte om terug te blikken. Het jaar 2021 heeft helaas voor een groot deel weer in het teken gestaan van Corona. We zijn komende weken weer meer aan huis gekluisterd.

 Voor iedereen zijn dit moeilijke kerstweken. Ouderen die geen of minder bezoek krijgen, ondernemers die hun winkels moeten sluiten, kinderen die weer thuis zijn, ouders die niet aan het werk kunnen, zieke medewerkers waarvoor geen vervanging gevonden kan worden. Wel bijzonder om een Wassenaarse huisarts het werk van zijn assistente aan de balie te zien doen.

Laten we allemaal zoveel mogelijk naar elkaar om blijven kijken en elkaar helpen.

We doen weer een oproep om uw lokale Wassenaarse ondernemer te steunen met “Koop Lokaal”. De Wassenaarse VVD zal zich hard blijven maken dat de gemeente de ondernemers zoveel mogelijk blijft steunen.

Ondanks de belemmeringen heeft de gemeenteraad afgelopen maand vele besluiten genomen. Zo is het verkeersplan goedgekeurd en wordt het ter inspraak gelegd. In het plan is sowieso heel veel ruimte ingepland voor participatie bij het bepalen van de concrete invulling van de verkeersmaatregelen. Ook heeft de raad een motie aangenomen om te bestuderen wat het zou betekenen als geheel Wassenaar 30 km/u wordt.

De nieuwe inspraak procedure die deze raad eerder dit jaar heeft aangenomen, geeft de Wassenaarder nog meer kansen om zijn/haar mening te geven en meer betrokken te zijn om dit dorp nog mooier te maken. Want laten we wel zijn, we leven in de mooiste gemeente van Zuid-Holland.

De raad heeft ook ingestemd met extra budget voor de renovatie van de molen. Het is een enorm bedrag, maar uitstellen zou nog duurder worden. Bij de rondleiding van de raad, werd duidelijk hoe slecht in het verleden reparaties zijn uitgevoerd en wat dit tot desastreuse gevolgen heeft gehad op de molen. Niet oplossen van deze problemen zou tot gevaarlijke situaties in de molen kunnen leiden. Goed dat de Raad en het College hun verantwoordelijkheid hebben genomen om dit monument van Wassenaar van de ondergang te redden.

De raad, onder leiding van de coalitie, heeft het afgelopen jaar haar verantwoordelijkheid weer genomen en heeft samengewerkt in het belang van Wassenaar.
Er is een structureel sluitende begroting, met verwachte overschotten. Gerbrand Nijman, fractievoorzitter Wassenaarse VVD: “Ik spreek de kerstgedachte uit dat we deze samenwerking ook komend jaar blijven zoeken in het belang van ons mooie dorp. Zalig kerstfeest.”

Meedenken en meedoen bij de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op wassenaar.vvd.nl

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top