Skip to content
Fotocredit: PR

Jongerenwerk blikt terug en kijkt vooruit

24 december 20212 minute read

Via deze column wil het jongerenwerk terug blikken op 2021. Ook dit jaar was weer een bewogen jaar. Door de Corona Pandemie hebben we te maken gehad met beperkingen in ons werk, beperkingen in onze privé sfeer. Wij vragen met deze column daarom ook aandacht voor elkaar. Blijf naar elkaar uitkijken. Is contact moeilijk doordat je niet op bezoek kunt, blijf dan naar elkaar uit kijken.

Juist in deze tijd hebben we elkaar nodig. Sociale contacten is niet voor iedereen vanzelf sprekend daarom is Join-Us ook in het leven geroepen. Het jongerenwerk organiseert sinds september om de week avonden voor jongeren die minder sociale contacten hebben, of het lastig vinden om contact te leggen. Het jongerenwerk creëert een plek voor jongeren waar zij zich kunnen ontwikkelen, leuke dingen met elkaar kunnen doen en ondernemen. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Mensen zullen niet gauw toegeven dat ze eenzaam zijn. Toch heeft Corona er wel aan bijgedragen dat het gevoel van eenzaamheid is toegenomen op meerder niveaus. Meer weten over het Join-Us programma? Neem een kijkje op www.join-us.nu hier staan ook veel ervaringsverhalen op van jongeren die door Join-Us bijvoorbeeld meer vrienden hebben gekregen.

Het jongerenwerk blikt ook terug op een jaar waarin we ondanks de beperkingen het aanbod van preventie en ambulant werk en coaching voor het grootste gedeelte wel doorgang heeft kunnen hebben. Soms met een aanpassing, soms online maar over het algemeen heeft ons werk zeker niet stil gestaan. Dankbaar zijn we voor alle momenten dat wij naast jongeren hebben kunnen staan, om ze op weg te helpen richting zelfstandigheid. Om jongeren weer verder in hun kracht te zetten. Want heel veel gaat vaak al goed, alleen dat steuntje in de rug kan iedereen soms gebruiken, zeker ook de jeugd.

Daarom vragen we ook met deze column aandacht om naar elkaar uit te blijven kijken. Heb je behoefte om je verhaal te doen, zijn er zaken waarbij we je kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met een van de jongerenwerkers. Contactgegevens van het jongerenwerk zijn te vinden op www.ikbenervoorjou.nu

Wij wensen alle inwoners van Wassenaar fijne feestdagen toe en een gezond 2022.

Tags

ColumnJong in WassenaarJongerenStichting Jeugd- & JongerenwerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top