Ga naar hoofdinhoud

Vrijstelling 1.200 euro aan giften voor bijstandsgerechtigden

24 december 202153 second read

Wat nieuwe kleren of geld om een rekening van de dierenarts te betalen: veel mensen krijgen weleens een gift. Giften kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van de bijstandsuitkering. Vanaf januari 2022 mogen inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maximaal €1.200,- per jaar aan giften krijgen.

Wethouders Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Paul de Bruijn (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “Het is altijd fijn als je iets krijgt van mensen in je omgeving. Maar dat moet niet meteen gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Door een maximale waarde aan giften vast te stellen, bieden we onze inwoners in de bijstand meer duidelijkheid.”

Voorwaarden

Er geldt wel een aantal voorwaarden. Giften mogen niet structureel zijn. Ook mogen giften niet voorzien in de kosten voor levensonderhoud. Wanneer iemand wekelijks of maandelijks boodschappen of bijvoorbeeld een bijdrage voor de huur of zorgverzekering krijgt, dan heeft dit helaas gevolgen voor de bijstandsuitkering. En er mag er geen tegendienst worden gevraagd, zoals een klusje in ruil voor de gift. Giften die niet aan de voorwaarden voldoen, moeten gemeld worden bij de gemeente.

Tags

BijstandsuitkeringGemeenteGiftenLeidschendam-VoorburgVoorschotenWassenaar
Back To Top