Ga naar hoofdinhoud

Informatie van de gemeente rondom de jaarwisseling 2021 – 2022

27 december 20212 minute read

Informatie van de gemeente rondom de jaarwisseling 2021 – 2022.

Vuurwerkverbod
Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Daarom heeft het kabinet besloten dat ook tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken.

Vreugdevuren verboden
Vreugdevuren zijn door de corona maatregelen niet toegestaan. Een klein gezellig sfeervuurtje in uw eigen voor- of achtertuin mag wel, als er geen sprake is van gevaar, overlast of hinder voor de omgeving.

Afvalinzameling
Omdat de feestdagen in het weekend vallen is er geen gewijzigde afvalinzameling. Let op: vanaf 1 januari 2022 zijn er veranderingen met betrekking tot het inzamelen van PMD. Kijk voor meer informatie op www.avalex.nl.

Milieustraat Hogeboomseweg
Op zaterdag 25 december (eerste kerstdag) en zaterdag 1 januari (nieuwjaarsdag) is de milieustraat aan de Hogeboomseweg gesloten. Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december sluit de milieustraat om 16.00 uur. Kijk ook op www.avalex.nl.

Afsluiting afvalcontainers
De ondergrondse afvalcontainers worden op oudjaarsdag afgesloten en op nieuwjaarsdag weer geopend. De bovengrondse containers worden weggehaald, behalve de textiel- en glasbakken, deze worden afgesloten. Tussen kerst en oud&nieuw worden ook de hondenpoep-afvalbakken en de prullenbakken afgesloten.
Let op: vanaf 1 januari 2022kunt u het pmd-afval bij het restafval deponeren. Kijk voor meer informatie op www.avalex.nll.

Inzameling kerstbomen
Particulieren kunnen hun kerstboom op woensdag 5 januari 2022 op diverse locaties inleveren. Voor iedere ingeleverde kerstboom ontvangt u € 0,50. Leuk voor uw kind(eren) om een extra zakcentje te verdienen!

  • Kerkehout (Mariaplein): 12.30-14.30 uur
  • Bloemcamplaan (t.h.v. Bloemcampschool): 14.30-16.30 uur
  • Zanderijlaan nabij zwembad: 12.30-16.00 uur
  • Ter Weerlaan (parkeerterrein naast de kerk): 12.30-16.00 uur
  • Thorbeckestraat naast St. Jozefschool: 12.30-16.00 uur

Tags

AfvalcontainersAfvalinzamelingGemeenteInzameling kerstbomenJaarwisseling 2021-2022VreugdevurenVuurwerkverbodWassenaar
Back To Top