Ga naar hoofdinhoud

Interview met Adrie Kokshoorn – SMOW-vrijwilliger met groot sociaal hart

Ook in Vrijwilligersland zijn er kampioenen, niet alleen in de sportwereld zoals we recent uit Abu Dhabi mochten vernemen. Adrie Kokshoorn is er zo eentje. Absoluut!
We hadden elkaar al eens ontmoet tijdens een workshop bij SMOW. Adrie is bescheiden doch empathisch en zeer geïnteresseerd in het wel en wee van de medemens.

Even voorstellen: Adrie komt oorspronkelijk uit Voorschoten waar hij in 1942 werd geboren en opgroeide. Hij is gehuwd met Lies, samen kregen ze 3 kinderen. Zijn vader was aannemer. Handenarbeid trok hem wel en zo belandde hij in de bouwsector waar hij veel kennis en ervaring opdeed op de werkvloer. Rond 1985 kwam hij terecht bij de Wassenaarse Bouwstichting waar hij 19 jaar werkzaam was. Ook was hij actief als huismeester bij De Plataan in Wassenaar. In deze rol ging hij regelmatig vrijwillig van deur naar deur om te horen of er nog woonklachten waren. Een ideaal moment om contact te maken met de bewoners.

Adrie kwam – na zijn pensionering – direct in het vrijwilligerswerk terecht. Zijn uitgebreide mensenkennis komt dan heel goed van pas. Bij het project “Samen Winkelen en zo” werkt hij nu al vele jaren. Met een warm hart is hij de steun en toeverlaat van een aantal vaste klanten. Hij maakt een praatje, gaat met ze op pad of helpt bij het doen van boodschappen. Als de vraag te ingewikkeld wordt vindt hij altijd wel een gepaste oplossing eventueel met de ondersteuning van de sociaal werker die dit project coördineert. Iets wat hij in zijn werkende leven ook heeft gedaan!

Over zijn vrijwilligerswerk zegt hij : “Het geeft mij voldoening als ik iemand kan helpen, zeker in deze tijd waar een groot tekort is in de zorg en eenzaamheid heerst. Soms wil ik nog wel eens over de grens gaan met hulp verlenen als ik iets opmerk of ontdek maar afstemming met SMOW helpt mij dan direct weer om af te remmen. Ik vraag mij trouwens ook vaak af : Hoe bereik je de groep mensen die hulp nodig heeft maar die zich nooit laat horen of zien? Vanuit mijn ervaring weet ik dat het er heel veel zijn. Iets om over na te denken?“.

Inderdaad een interessante vraag om dit fijne gesprek mee af te sluiten.
Heeft het verhaal van Adrie je nieuwsgierig gemaakt ? Wil je meer weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij SMOW? Neem dan contact met Saskia van der Meer via tel. 070-5112226 of mail naar info@smowassenaar.nl

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar
070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur)
info@smowassenaar.nl / www.smowassenaar.nl

portret van een vrijwilliger deel 10 december 2021 

Tags

Portret van een vrijwilligerStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top