zaterdag 25 september 2021

S Sport

Golf, de gezonde sport

Vorig jaar na het uitbreken van de Corona werd het snel duidelijk dat golf een sport is die geen besmettingsgevaar gevaar veroorzaakt. Een buitensport die je zonder contact met medespelers met een gerust hart kunt gaan doen.

Op de golfbaan het Wedde kun je het een keer uitproberen. MAAK GRATIS KENNIS MET DEZE SPORT. Voor jong en oud. Voor een afspraak met de golfprofessionals mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een WhatsApp 06 42291529

Bewegen is beter dan stilzitten, dus regelmatig een ronde golf zal zeker bijdragen aan een fitter leven. Golf is goed voor je gestel, je wordt fitter. Dus of je nu 8 of 80 bent; golf is niet alleen leuk maar ook nog heel gezond.

De belangrijkste vier redenen, onderzocht door de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

1. Dat stilzitten niet gezond is.
Een lichaam dat regelmatig beweegt blijft langer fit! Hardlopen, de sportschool, mensen beginnen er enthousiast aan, maar haken net zo makkelijk weer af. Belangrijk is een sport die je je hele leven kunt beoefenen. Om die redenen is wandelen en dus golf populair.

2. Calorieën verbranden.

Dat is precies wat ook golf voor je doet, maar dan met een paar extra's. Het gezonde wandelen krijg je er gratis bij! Daarbij komt dat je met wandelen pas na een goed half uur vet verbrandt. Je bent lang in de buitenlucht, ook als het wart minder mooi weer is. Dat betekent frisse lucht, maar vooral vitaminen D.

3.Vitamine D.

Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en het verstevigt de botten en verzorgt een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Zonlicht is de belangrijkste bron voor Vitamine D en daarvoor hoeft het geen onbewolkte zomerdag te zijn.

4. Balans en houding.

Betere balans en houding Golf4iedereen heeft op het Wedde een speciale cursus waarbij de aandacht wordt gelegd op de juiste houding middels de cursus Optimaal Golf.

Ook voor uw GVB kunt u bij ons terecht in 1 of 2 dagen is dit mogelijk.

Meer informatie?
Golf4iedereen

06 42291529