dinsdag 16 augustus 2022

S Sport

Laddercompetitie Kieviten Golf

Wat boffen de golfers in Nederland om zo’n beetje als enigen te hebben mogen blijven sporten de afgelopen maanden. De geplande inloopwedstrijden bij de Kieviten konden helaas niet doorgaan, maar een mooi alternatief is gevonden in het organiseren van een laddercompetitie. En daar is met groot enthousiasme op gereageerd door de leden.

55 deelnemers hebben zich aangemeld en “strijden” in een 1 tegen 1 Matchplay-wedstrijd om te stijgen op de ladder. Sinds de start - begin december - zijn er al 225 wedstrijden gespeeld en er volgen er ongetwijfeld nog vele; de competitie loopt tot eind maart. Dan spelen vier finalisten om de hoogste trede.
Uit dit initiatief van onze nieuwe wedstrijdcommissaris Peggy Verweij blijkt dat er behoefte is om wedstrijden te spelen en - heel belangrijk! - andere clubleden te ontmoeten.

Golf is dé manier om fit te blijven, voor jong en oud. A life time sport. Je beweegt, je bent buiten en doet de zo belangrijke vitamine D op. Golf zorgt voor sociale contacten en ontspanning. Kortom allemaal goed voor je gezondheid. Onze golfclub kenmerkt zich door gezelligheid, de meeste leden kennen elkaar en nieuwe leden voelen zich snel thuis.

In het voorjaar organiseert Kieviten Golf, in samenwerking met de Pro (golfleraar), de jaarlijkse open dag; dan is er ook de mogelijkheid om een introductiecursus met de Pro af te spreken. De datum wordt later vastgesteld en hangt af van de Corona-ontwikkelingen.
Voor informatie zie de website www.kieviten.nl, afdeling golf.

Nu al interesse? Neem contact op met de secretaris Jan de Haas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)