woensdag 12 mei 2021

P Politiek

Partij van de Arbeid; ook in Wassenaar het eerlijke verhaal over verkeer

Een van de grootste ergenissen van de Wassenaarder is het sluipverkeer in ons dorp. Het staat dan ook hoog op de politieke agenda. Althans, er wordt veel over gesproken, er is zelfs een extern bureau ingehuurd om de strategische keuzes in deze voor de gemeenteraad op papier te zetten. De inzet is erop gericht om het verkeer op de Rijksstraatweg (N44) in te perken.

De VVD de fractievoorzitter, die tevens kandidaat is voor een plaats in de Tweede Kamer, is van mening dat het helpt om het Rozenplein op te knappen en vanaf de ventweg vanuit Leiden naar een oprit naar de Rijksstraatweg aan te leggen. Iets waar de eigenaar, de naam is niet voor niets Rijksstraatweg, niets voor voelt en geheel uit de plannen is weggeschreven. Geen oplossingen dus, net zoals de door de VVD tijdens de campagne van de gemeenteraad geopperde verkeersregelaars op het Rozenplein. Ook een proefballonnetje dat wat was gedoemd om te mislukken maar leuk voor de bühne.

PvdA fractievoorzitter van Noort: " Het zijn ook in deze verkiezingstijd weer schijnoplossingen van de VVD voor de echte problemen van de Wassenaarder. Voor hardnekkige problemen als de verkeersproblematiek in Wassenaar zijn echter geen eenvoudige oplossingen. De PvdA voelt gesterkt in de gedachte dat een ongelijkvloerse kruizing op het kruispunt Den Deyl en autoluwe zones in ons dorp een belangrijke bijdrage kunnen leveren om sluipverkeer tegen te gaan.

Het gebruik van de auto moet worden ontmoedigd door het gebruik zwaarder te belasten en gebruik van het openbaar vervoer moet worden gestimuleerd door het goedkoper te maken. Dat zijn de echte oplossingen voor de leefbaarheid in Wassenaar en de garantie voor een groen en fietsvriendelijk dorp. Voor het eerlijke verhaal bent u bij de PvdA aan het juiste adres"