dinsdag 27 september 2022

S Sport

Is er licht aan het eind van de tunnel?

Er is weer een stap gemaakt. De leeftijdgrens om te voetballen in clubverband is verhoogd naar 27 jaar. Nog wel discriminatie voor de oudere senioren, maar toch weer een aanvulling op wat we al mochten.

En dat er wel degelijk gebruik van gemaakt wordt mag duidelijk zijn. Afgelopen zaterdag waren er meer dan 300 kinderen aan het ballen. Dat is toch geweldig en je kan zien dat de kinderen er van genieten. Lekker met je vriendjes bezig zijn buiten, met prachtig weer.

Complimenten voor allen die dit in de juiste banen moeten leiden en volgens de geldende regels is dat niet niks. Dat hoef ik de ouders niet uit te leggen denk ik.
Misschien binnenkort nog meer ruimte om buiten te sporten, want sport en beweging is toch iets wat ieder mens nodig heeft. Met gewoon wandelen of de fiets pakken ben je ook al goed bezig. Iets wat wij ook stimuleren en wat ook zeker zijn beslag heeft gekregen. Afgelopen zaterdag was de hele fietsenstalling vol en parkeerplaats zo goed als leeg!

Al draaien we niet op volle toeren, ons complex wordt wel 7 dagen in de week gebruikt. Op de momenten dat wij als Blauw-Zwart niet op de velden zijn is het gewoon vol met de jeugd uit de buurt. De afgelopen zondagen telde ik op sommige momenten meer dan 200 jongeren die aan het ballen waren of gewoon even chillen met elkaar. Iets wat ze zo nodig hebben. Dit houdt wel in dat de terreinploeg op maandagmorgen start met 6 man om de rommel op te ruimen. Vorige week maandag 2 vuilniszakken vol. Ook dat zullen ouders herkennen?

Al met al zijn wij als bestuur blij dat onze prachtlocatie optimaal gebruikt wordt. Wel hebben we daar steun voor nodig, want alle kosten lopen door en er komt duidelijk veel minder binnen nu de kantine gesloten is en een deel van onze sponsors even niet kunnen betalen Zo zijn er ook nog ongeveer 50 leden die hun contributie niet hebben betaald en dat is zorgelijk, want juist nu hebben wij dit zo hard nodig als club.
Wij hopen dat de clubliefde hier een rol gaat spelen, want alles staat wel weer klaar zodra wij mogen voetballen en dan is het weer de gewoonste zaak van de wereld dat als je komt de kleedkamers klaar zijn, de kleding er is, de trainers er zijn etc.
Gelukkig hebben we een aantal stille sponsors die de club overeind houden en die wil ik bij deze namens het hele bestuur en Blauw- Zwart hartelijk danken.

Vele zaken gaan gewoon door, zoals de organisatie van ons 100 jarig bestaan. We zien wel wat er op dat moment mogelijk is, daar houden we jullie zeker van op de hoogte. Er zijn nog een paar goudstaafjes te koop. Voor 100 euro steunt u daar voor jaren de club mee. Ook zijn er nog loten te verkrijgen bij Chris Theil Lederwaren aan de Windlustweg.

Er wordt ook hard gewerkt om de dameskleedkamers in orde te maken zodat als het mag die in een superkleedkamer terecht kunnen.

Dit was het weer even tot zover

Met voetbalgroet van uw voorzitter,

A.P.C. (André) van Herk