zaterdag 25 september 2021

E Events

Engelstalige lezing 'Masters of America from Copley to Bellows' op 13 april a.s.

Deze lezing introduceert de Amerikaanse kunst uit de vroeg-moderne tijd aan de hand van het werk van haar meest vooraanstaande kunstenaars. We volgen de interactie tussen Amerikaanse en Europese kunstwerelden tijdens een periode van dynamische verandering - waaronder de koloniale periode, de trek naar het 'Wilde' Westen en de burgeroorlog.

Daarna zien we de groei van een nieuw Amerikaanse kunstscene. Eerst ontwikkelde de Amerikaanse kunst zich in de periferie van de Europese kunstwereld. Tegen het einde van de 19e eeuw ontstaat in Amerika een eigen rijke en verfijnde kunstscene. De lezing wordt geïllustreerd met het werk van enkele van Amerika's meest vooraanstaande kunstenaars uit die periode waaronder John Singleton Copley, Frederic Edwin Church, Mary Cassatt en George Bellows.

Dr. Kathy McLauchlan is gespecialiseerd in 19e-eeuwse kunstgeschiedenis en afgestudeerd aan de Universiteit van Oxford en het Courtauld Institute. Op dit moment zij directeur educatie bij het Victoria & Albert Museum, waar ze cursussen en studiedagen organiseert over de geschiedenis van kunst en design. Ze geeft ook les aan verschillende instellingen, waaronder Art Pursuits.

Voor het registreren voor deze online lezing ga naar: https://theartssociety.org/the-hague Let op! Het is nodig te registreren voor maandag 12 april 2021. De lezing begint om 20.00. De kosten zijn € 13,- (vooraf te betalen). Een lidmaatschap (acht lezingen en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-. Het lidmaatschap (4 lezingen en andere activiteiten) is 32,50 euro en 60 euro voor een (echt)paar.

The Arts Society The Hague is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Bijschrift foto: "Men of the Docks", 1912 George Bellows, olieverf.