zondag 17 oktober 2021

S Sport

Elite Baseball Wassenaar van start!

Afgelopen vrijdag was de eerste training van Elite Baseball Wassenaar. Onder de deskundige leiding van Erik Remmerswaal en Eugene Henson (oud-internationals van het Nederlands honkbalteam) zijn de extra trainingen voor honkbaltalenten van start gegaan.

Ondanks het koude weer stonden negen jongens van oa Adegeest, Blue Birds en Wassenaar klaar om anderhalf uur te trainen. Trainen om de honkbalskills te verbeteren. Er werd eerst wat aan de conditie gedaan. Daarna kwam het veldspel, de slagtraining en het honklopen aan de beurt. Stuk voor stuk belangrijke skills om goed te kunnen honkballen.

Ook de pitchers kwamen aan de beurt. Onder leiding van Erik werden de basis beginselen nog eens goed uitgelegd. De juiste spinning voor de bal opgezocht, zodat de controle over de bal vanzelf gaat komen.

Wassenaar geeft gedurende het seizoen deze training voor alle honkballers in de regio en daarbuiten! Wil je ook deze extra training? Ben je tussen 8 en 15 of tussen 15 en 21? Wil je je honkbalskills vergroten? Opgeven kan nog steeds via: https://www.svwassenaar.nl/ebw/

Honkbal

Honkbal wordt gespeeld op een driehoekig veld met vier honken. Twee teams met elk negen spelers, strijden tegen elkaar. Het verdedigende team staat in het veld. Het aanvallende team is aan slag. Het doel van het aanvallende team is om alle vier de honken te passeren. Lukt ze dat, dan scoren ze een punt. Het doel van het verdedigende team is om de bal zo snel mogelijk terug naar de thuisplaat (vierde honk) te krijgen. Zo kunnen ze voorkomen dat het aanvallende team punten scoort.

Een honkbalteam bestaat uit negen spelers. Een werper (pitcher), een achtervanger, vier infielders (de spelers die bij een honk staan) en drie buitenvelders (de spelers die buiten de honken staan). Een selectie bestaat uit maximaal 24 spelers. Tijdens een wedstrijd mag er gewoon gewisseld worden.

Een leuke sport die zeker nu in Corona tijd met vrienden gespeeld kan worden.
Denken jij of je ouders, dit lijkt een leuke sport?

Wassenaar heeft teams in de leeftijd vanaf 5 jaar. Je kunt altijd een keer meetrainen met of zonder vriendjes. We trainen nu tijdens Corona lekker buiten. Lekker bezig zijn en een leuke sport leren!

Kijk voor meer informatie op de website van SV Wassenaar of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IMG 6171