zaterdag 08 mei 2021

E Events

Wereldkampioen zonneauto ‘Nuna’ bezoekt de Montessorischool in Wassenaar

Vrijdag 30 april krijgt de Montessorischool in Wassenaar bezoek van het wereldberoemde Vattenfall Solar Team. Een van de teamleden is Laurien de Vos uit Wassenaar die vroeger zelf op deze school zat. Tijdens het bezoek vertelt zij over zonne-energie, duurzaamheid en techniek. Uiteraard neemt zij ook een echte zonneauto mee.

Leden van het Vattenfall Solar Team bezoeken ieder jaar verschillende scholen in Nederland. Ze nemen een van hun zonneauto's mee en leggen uit hoe zo'n kampioensauto wordt gebouwd. Daarbij is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Ontwerpwedstrijd: maak een echte racehelm
Dit jaar kunnen de leerlingen een ontwerp maken voor de helmen van de coureurs. De beste inzendingen worden daadwerkelijk uitgevoerd en gedragen tijdens de race.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 30 april 2021
Locatie: De Montessorischool, Zanderijpad 10 ,2242 GW Wassenaar

Programma:
• 13:30 – Presentatie van Laurien de Vos & Jort Bouma
• 14:00 – Nuna bekijken en vragen stellen
• 14:30 – Einde

Vattenfall Solar Team
Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Elk jaar ontwerpen en bouwen ze een zonneauto waarmee ze tegen andere teams racen. De bekendste race is de Bridgestone World Solar Challenge, die om het jaar wordt gehouden. Die 3000 kilometer lange race voert dwars door de Australische outback en geldt als de belangrijkste race ter wereld. Al zeven maal sleepte het team er de wereldtitel binnen. Dit jaar is de race vanwege Covid-19 afgelast. Samen met verschillende andere teams wordt nu gezocht naar een alternatief.

lowres HPVV4988 VattenfallSolarTeam Nuna11 zonneauto TUDelft LauriendeVos

Laurien de Vos uit Wassenaar. Fotocredit: Hans-Peter van Velthoven